Site pictogram 36.nl

Kunnen we een Litecoin bull periode verwachten?

Zit er een Litecoin bull run aan te komen? Een periode waarin de Litecoin snel zal stijgen in waarde? Volgens een analyse in de Daily Express op zondag staat de munt op de “brink of greatness” en is een Litecoin bull waarin de handel in deze digitale munt sterk zal groeien, zeker niet ondenkbaar. Hoe zit dat volgende de analisten die worden opgevoerd in de Daily Sunday? Ik zet wat zaken op een rijtje. Eerlijk is eerlijk, het artikel citeert ook experts die niet de mening delen van de Litecoin bull optimisten. Blijf je eigen analyses maken dus.

Vooruitzichten op een Litecoin bull run?

De cryptocurrency markt als geheel heeft natuurlijk een mindere periode achter de rug. Litecoin is gedaald van de ultieme piek in december toen de munt rond de 300 dollar bewoog naar ongeveer 120 dollar op het ogenblik. Mocht je nu instappen, dan is een Litecoin bull natuurlijk wel een heel aantrekkelijk vooruitzicht. Maar waarop zou je die verwachting baseren?

Gabriel Francisco, cryptocurrency expert bij het TMT Blockchain Fund, zegt er bijvoorbeeld het volgende over:

“Litecoin is four times faster than Bitcoin and has four times the supply. In other words, Bitcoin is to gold what Litecoin is to silver (..) Bitcoin will be used as a store of value and Litecoin will be one of the first real world cryptocurrencies to be used to purchase goods and services.”

Nu kan niemand ontkennen dat zijn opmerkingen niet spartelvers zijn. De vergelijking Bitcoin-goud en Litecoin-zilver is natuurlijk al eerder gemaakt. Maar feit is dat er in juni een marketingcampagne is gestart onder de titel ‘Pay with Litecoin’. Litecoin maakt er nu dus serieus werk van om geaccepteerd te worden als betaalmiddel. En dat is wat veel analisten belangrijk vinden, gaat men de belofte ook daadwerkelijk invullen? Of, zoals R_Block medeoprichter Luke Shipley het stelt:

“Everyone in the core Litecoin camp is speaking very positively at the moment. They are very publicly having a marketing drive with the view to achieving wider merchant adoption.”

Hij is ervan overtuigd dat als Litecoin de nieuwe campagne daadwerkelijk van de grond krijgt, het opnieuw de derde positie – op basis van de marktkapitalisatie – op de cryptocurrency markt kan veroveren.

$99 million of Litecoin sent for just 40 cents

Interessant is in het artikel ook de analyse van Jacob Piotrowski, ceo en oprichter van Give Bytes. Hij benadrukt nog eens de snelle transactietijden en lage kosten:

“Given its low transaction fees – $99 million worth of Litecoin was sent for just 40 cents worth of fees – Litecoin is a strong candidate for mass adoption which would of course boost its value”

Allemaal zien ze dat de 3e plek achter Bitcoin en Ethereum bevochten wordt door verschillende partijen als Bitcoin Cash, Dash, Monero, IOTA en Litecoin. Belangrijk daarbij is dat een partij een eenvoudige koppeling biedt voor e-commerce partijen, transacties binnen een paar seconden kan afwikkelen en tegen uiterst lage transactiekosten. Met dat pakket van eisen staat Litecoin ten opzichte van de concurrentie uitstekend voorgesorteerd voor een Litecoin bull run.

Mobiele versie afsluiten