Site pictogram 36.nl

Litecoin Cash is gelanceerd, maar nog geen groot succes

Vorige week werd bekend dat Litecoin een nieuwe munt zou gaan uitbrengen. Dit zorgde er direct voor dat er veel Litecoins verkocht werden. De munt steeg snel en wist een nieuw record neer te zetten. Afgelopen weekend was het zover en werd Litecoin Cash gelanceerd, maar tot nu toe lijkt het nog geen groot succes.

De markt is misschien op dit moment ook niet echt gunstig. Het lijkt er niet op dat beleggers overlopen van enthousiasme om Litecoin munten te kopen. Op dit moment wordt de munt verhandeld voor $ 5 en is de totale marktwaarde één miljoen dollar.

Litecoin werd gelanceerd voor een prijs van $ 1,40. Op 20 februari steeg de munt even naar $ 9,40 om daarna weer terug te zakken naar $ 5. Zelfs de Litecoin zelf leek even profijt te hebben van de stijging. De munt nam de stijgende lijn van cash namelijk al snel over.

Nog weinig opties om Litecoin Cash te kopen

Eén van de redenen waarom de Litecoin Cash mogelijk niet echt lekker loopt is omdat er nog weinig opties zijn om de munt te kopen. Het is mogelijk om op de site van Litecoin zelf de munten te kopen en via één exchange site genaamd YoBit.

Volgens de website zouden er nog wel meer sites zijn waarop de munten gekocht kunnen worden, maar deze hebben ze nog steeds niet online staan. Tot nu toe is er ook nog weinig actie geweest waarbij de munt zichtbaar aan andere sites werd toegevoegd. Dit is jammer en mogelijk ook de oorzaak waarom de munt nog niet echt een succes is.

Mobiele versie afsluiten