Site pictogram 36.nl

Litecoin en Bitcoin Cash worden toegevoegd aan Robinhood app

De populaire mobiele app Robin Hood heeft weer nieuwe cryptomunten toegevoegd. Vandaag werd bekend gemaakt dat de Litecoin en Bitcoin Cash toegevoegd gaan worden. Amerikaanse beleggers kunnen via de app straks beleggen in deze cryptomunten. Nog altijd rekent het bedrijf geen beleggingskosten voor beleggen via de app.

De keuze voor Litecoin en Bitcoin Cash is ontstaan na enorme vraag vanuit beleggers. Op dit moment konden beleggers vooral kiezen tussen Bitcoin en Ethereum. Opvallend is dat niet Ripple de nieuwe toevoeging wordt voor Robinhood maar Litecoin en Bitcoin Cash. De gerenomeerde nummers vier en vijf uit de crypto top 10.

In de aankondiging van de nieuwe toevoegingen stond o.a. dat de app nu vijf miljoen gebruikers heeft. Op dit moment kunnen beleggers in zo’n 10 Amerikaanse Staten beleggen via de app. De komende tijd zal de app verder uitbreiden over het land en steeds meer gebruikers kunnen gebruik maken van de App. De App is vooral bedoelt voor goedkoop beleggen in cryptomunten. Het doel is om in de komende weken nog 7 Staten toe te voegen.

Robinhood heeft geld opgehaald voor uitbreiding in Amerika

De app zou inmiddels een nieuwe financieringsronde gehouden hebben. Het geld hebben ze nodig om uit te kunnen breiden in 7 extra Staten. Het geld dat opgehaald werd tijdens de financieringsronde is $ 363 miljoen.

Het plan van Robinhood is om eind 2018 in heel Amerika actief te zijn als crypto exchange platform. Het aantal beleggers zou hierdoor enorm toenemen is het idee. In één klap kunnen ze hiermee uitgroeien tot één van de grootste crypto exchange sites in Amerika.

Het is opvallend dat Robinhood zo snel en hard groeit. Vooral gezien de mainstream interesse sinds de crash in januari flink is afgenomen. Daar komt nog eens bovenop dat de app pas in februari gelanceerd werd in een handjevol staten in Amerika. De app lijkt dus in een jaar tijd al flink aan de weg te timmeren. Het kan goed dat de app straks echt een complete dekking heeft in Amerika.

Het nieuws dat Bitcoin Cash en Litecoin toegevoegd zijn had geen invloed op de koers. Beide munten corrigeerde vandaag net als de Bitcoin flink. Bitcoin Cash verloor 4,39% en Litecoin 3,31%.

Mobiele versie afsluiten