Site pictogram 36.nl

Litecoin fork goed voor koersontwikkeling?

Wat is de betekenis van de Litecoin fork voor de Litecoin koersontwikkeling deze week? Of beter, het nieuws over het gerucht over een Litecoin fork? Dat is een interessante vraag nu de Litecoin deze week een onverwachte rally doormaakte.

In een kort tijdsbestek steeg de koers van onder de 160 dollar tot rond de 230 dollar. Hoewel een deel van de stijging wel wordt toegeschreven aan de aanstaande Litepay integratie, lijkt dat niet het hele verhaal. Zeker omdat dat nieuws al langer rondging. Nee, ook de geruchten rond een aanstaande Litecoin fork lijken een rol te spelen. Al moet je je daarbij altijd afvragen of een fork een positieve ontwikkeling is. Maar koersontwikkelingen blijven nu eenmaal lastig te voorspellen.

De aanstaande Litecoin fork

Al enige tijd gaat het gerucht dat er een Litecoin fork zit aan te komen. Zo’n fork is niets anders dan een wijziging in het blockchain protocol die niet door iedereen wordt opgevolgd. Een deel van de community gaat door met het bestaande protocol (de Litecoin in dit geval), de rest gaat verder met de nieuwe versie die vanaf dat moment als een nieuwe munt met een andere naam door het leven gaat. Omdat de blockchain op zo’n moment letterlijk wordt opgesplitst, wordt de term fork gebruikt. Het is geen ongebruikelijke ontwikkeling in de cryptocurrency wereld. Veel munten zijn ontstaan uit een fork. Bitcoin cash is bijvoorbeeld een Bitcoin fork.

Komt die Litecoin fork er?

Dat is zeer de vraag. Er wordt een aantal voordelen genoemd die de nieuwe munt met zich mee zou brengen. Nog snellere en goedkopere transacties bijvoorbeeld. Ook circuleert er een naam voor de munt, Litecoin Cash. Tegelijkertijd was de Litecoin juist al ontwikkeld voor snellere transacties en zal hij dankzij de Litepay integratie steeds meer voor snelle betalingen worden gebruikt. De waarschuwing dat het hier louter een scam betreft, hoor je dan ook vaak. Niet in de laatste plaats van Litecoin founder Charlie Lee die er twee weken geleden al een tweet aan wijdde. We gaan het zien. Volgens de geruchten zou de fork morgen 18 februari plaats moeten vinden.

Mobiele versie afsluiten