Site pictogram 36.nl

Litecoin gaat door met stijgen en corrigeert iets

Vandaag wist Litecoin in de ochtend opnieuw te stijgen. Na de rally die gisteren begonnen was zet de munt door. De hoogste stand in een maand tijd werd genoteerd met $ 235. Een winst van 11% stond op de borden, maar daarna corrigeerde de koers. Op dit moment van schrijven staat de koers op $ 219,10. Dit is nog steeds een winst van 2,90%.

Gisteren werd het magische niveau van $ 200 gehaald. Dit gebeurde nadat het nieuws van Litepay bekend werd. De $ 200 koers is het hoogste niveau in drie jaar tijd voor de Litecoin. Vandaag lijkt de trend zich door te zetten en lijkt de munt voorlopig nog niet klaar te zijn met stijgen.

Ondanks de stijgende lijn van de koers blijft het aantal beleggers redelijk gelijk. Er is niet ineens een grotere groep beleggers die geld in de Litecoin stopt. Het zijn vooral de bestaande beleggers die besluiten extra geld in de munt te stoppen.

In Zuid-Korea handelen ze vaak wat boven de vraagprijs. Dit is meestal wel een mooie indicatie voor een verdere stijging. Hier ging de munt vandaag voor $ 235 weg terwijl de koers al gedaald is. Dit is een teken dat de munt mogelijk snel weer op het oude niveau verhandeld gaat worden.

Interesse in Litecoin zal toenemen door LitePay

De verwachting is dat de komende maanden de interesse in Litecoin gaat toenemen als LitePay wordt gelanceerd. Er kan dan net als met de Bitcoin betaald worden in winkels etc. De verwachting is dat op 26 februari de dienst live moet gaan.

De stijging die nu gaande is bij Litecoin wordt mogelijk veroorzaakt door de aankondiging van LitePay. Toch gaat dit niet alles zijn wat 2018 de munt gaat brengen. De oprichter liet al geheimzinnig weten dat er nog meer groot nieuws zat aan te komen. Mogelijk wordt de munt toegevoegd aan nieuwe grote handelsplatforms wat de munt een enorme boost kan geven qua beleggers. Of dit echt gaat gebeuren is natuurlijk nog even afwachten.

Mobiele versie afsluiten