Site pictogram 36.nl

Litecoin Korbit integratie voltooid

Konden we vorige week de samenwerking met TenX aankondigen, deze week werd de Litecoin Korbit koppeling bekendgemaakt. Charlie Lee himself, wie anders, maakte de Korbit listing in een tweet wereldkundig.

De Litecoin Korbit deal is interessant nieuws, ook al zullen we zelf weinig op deze beurs gaan handelen. Daar is ons Koreaans te matig voor en bovendien moet je tegenwoordig inwoner van dat land zijn om toegelaten te worden.

Wat betekent de Litecoin Korbit integratie?

Korbit is een grote Aziatische beurs voor cryptocurrency. Er wordt sowieso in met name Zuidoost-Aziƫ veel gehandeld in digitale munten. Binnen die markt was Korbit de eerste beurs in Zuid-Korea. Tot op de dag van vandaag is het een van de grootste beurzen, samen met bijvoorbeeld Bithumb en Coinone. Naast Bitcoin, Ripple en Ethereum is afgelopen week dus ook Litecoin toegevoegd aan het coin portfolio. Korbit is populair omdat de fees voor investeerders en handelaars laag zijn.

Zorgt de Litecoin Korbit samenwerking voor Litecoin koersstijging?

Voor de waardeontwikkeling van een munt is het belangrijk dat er veel in gehandeld kan worden. Alleen als kopers en verkopers elkaar daadwerkelijk kunnen vinden, kunnen Litecoins worden gekocht en verkocht. Nu kan dat al op heel veel plaatsen, maar zolang er nog grote en dominante beurzen ontbreken, kan het altijd beter. De Litecoin Korbit listing is simpelweg weer een stap op weg naar een zo groot mogelijke Litecoin markt. Charlie Lee vroeg op Twitter ook direct om een Litecoin listing op Gemini.com. Dat zou het verhaal helemaal perfect maken, maar ik heb er nog niets over gehoord. Wat de Korbit handel betekent voor de Litecoin koers? Dat is natuurlijk afwachten, maar feit is dat Korbit Litecoin op 18 april begon te verhandelen en dat er direct een stijging was te zien. Op het moment van schrijven staat de Litecoin rond de 150 dollar. Dat is 20 dollar meer dan een week geleden.

Mobiele versie afsluiten