Site pictogram 36.nl

Litecoin LitePay launch aanstaande?

De Litecoin LitePay lancering vindt waarschijnlijk komende week plaats. Litecoin heeft de afgelopen week net als de andere coins te lijden gehad onder de neergaande koersen, maar de LitePay lancering zou dat wel eens dramatisch om kunnen keren. Deze innovatie kan er namelijk voor zorgen dat Litecoin betalingen veel laagdrempeliger beschikbaar komen. Het zou een doorbraak in het digitale betalingsverkeer kunnen verzorgen.

Litecoin LitePay aankondiging eerder in december 2017

De eerste Litecoin LitePay aankondiging werd overigens al vlak voor de kerstdagen gedaan, maar de daadwerkelijke lancering lijkt begin februari plaats te vinden. Met LitePay wordt het voor bedrijven eenvoudig mogelijk om wereldwijd Litecoin te accepteren als betaalmiddel. Je kunt dus een e-commerce website hebben waar iedereen kan eenvoudig met Litecoin kan betalen.

Voor de ‘Merchant’ is het vervolgens erg handig en betrouwbaar omdat de Litecoin transactie direct met de bank kan worden afgehandeld. Zoals Litepay het op haar site zelf toelicht:

LitePay allows you to accept payments in Litecoin and receive funds directly to your bank account. Bank deposits in 38 countries, settled in US Dollars, Euros, GBP, and more.

Ook komt er een LitePay card die je kunt gebruiken bij geldautomaten en verkopers overal waar VISA wordt geaccepteerd. Voor een gebruiker wordt op die manier het wisselen van dollars in Litecoin en omgekeerd erg eenvoudig. De onzekerheid die sommigen voelen bij cryptocurrency wordt hiermee verminderd. Wie er ook betaalt, je kunt het bedrag per omgaand in zogeheten fiat currency op je rekening hebben. Litepay verzorgt ook een wallet die zowel geschikt is voor mobiel als desktop gebruik. Op die manier is het voor de eindgebruiker eenvoudig om zijn of haar Litecoin tegoed eenvoudig te beheren.

Wat betekent de Litecoin LitePay aankondiging?

Het is natuurlijk niet de eerste mogelijkheid om daadwerkelijk met cryptocurrency te betalen. Wel maakt deze oplossing het erg eenvoudig voor e-commerce spelers om de betalingen mogelijk te maken. Gecombineerd met de zeer snelle transacties en het feit dat deze kosteloos zijn, kon het wel eens een echte game changer maken in de markt van cryptomunten. Ik ben dan ook benieuwd wat het effect op de Litecoin koers is de komende weken.

Mobiele versie afsluiten