Site pictogram 36.nl

Litecoin maakt mega groei door in slechts een paar weken tijd

Terwijl de meeste media zich concentreert op de Bitcoin maakt ook de Litecoin een mega groei door. Nieuwe beleggers lijken op zoek te zijn naar een alternatief voor de Bitcoin. Vooral beleggers die niet zoveel vermogen hebben om $ 17.000 neer te tellen voor een Bitcoin. Alleen vandaag al wist de munt met 57% in waarde te stijgen.

Aan het begin van het jaar was de Litecoin nog maar $ 5 waard. Op dit moment van schrijven staat de munt op een record van $ 328. De munt is in één klap uitgegroeid tot de vierde grootste cryptomunt ter wereld. Dit allemaal in slechts een paar dagen tijd. Door de nieuwe groei is de munt in een jaar tijd 5500 procent gegroeid. Dit is zelfs fors meer dan de Bitcoin met 1800 procent. Reden genoeg dat de media meer aandacht moet besteden aan de Litecoin.

De groei van de Litecoin heeft natuurlijk te maken met de wereldwijde interesse in cryptomunten. Doordat de Bitcoin record na record blijft verbreken gaan beleggers op zoek naar andere munten. Mogelijk vanwege de naam komen ze terecht bij de Litecoin. Daarnaast heeft de munt de afgelopen tijd flink geïnvesteerd in het toegankelijk maken van de cryptomunt voor het grote publiek.

Wat kunnen we nog meer gaan verwachten?

De groei van de Litecoin lijkt voorlopig nog wel door te gaan zetten. Er zijn analisten die verwachten dat de munt richting de $ 407 gaat. Daarna zal de munt even wat moeite ondervinden om hier overheen te gaan.

Volgens analisten zou het goed kunnen dat de cryptomunt straks nog een technische correctie gaat krijgen. Dit is logisch want de munt is wel erg hard gestegen in slechts een paar dagen tijd. Een correctie zou ervoor kunnen zorgen dat de munt terugzakt naar $ 285. Het zou zelfs kunnen dat de munt corrigeert naar $ 239.

Als de Litecoin vandaag onder de $ 239 zakt kan het gebeuren dat de stijging voorlopig even voorbij is. Maar dit is voorlopig niet de verwachting vooral niet na de stevige groei van vandaag.

Mobiele versie afsluiten