Site pictogram 36.nl

Litecoin oprichter heeft aandeel in Duitse bank

Litecoin oprichter Charlie Lee liet vandaag via Reddit weten dat hij een aandeel verkregen heeft binnen de Duitse bank WEG. Afgelopen week zou de LiteCoin Foundation 9,9% in handen gekregen hebben van de Duitse bank. Het zou goed kunnen dat de samenwerking tussen Charlie Lee en de Duitse bank ervoor gaat zorgen dat de bank een eigen crypto service gaat krijgen.

De samenwerking tussen Charlie Lee en de Duitse bank zou een strategische zet zijn. De Litecoin Foundation is recent met een nieuw betaalsysteem gekomen genaamd TokenPay. De Duitse bank zou interesse hebben in dit systeem om betalingen met blockchain technologie mogelijk te maken. In ruil voor hun kennis en TokenPay heeft Litecoin 9,9% van de aandelen in de bank in handen gekregen.

Vorige week kwam het nieuws al naar buiten dat Charlie Lee een bank gekocht had in Duitsland. De geruchten deden veel wenkbrauwen op liften. Vandaag besloot Charlie Lee daarom zelf op het nieuws te reageren om wat geruchten uit de wereld te halen. Als eerste liet hij weten geen geld betaalt te hebben om 9,9% van de aandelen in handen te krijgen. Litecoin zou dus geen “bank gekocht” hebben. Het zou puur gaan om een strategische samenwerking waarbij er straks mogelijk crypto services aangeboden gaan worden via de bank.

Charlie Lee ziet een toekomst met cryptomunten via de bank

De investering die Charlie Lee gedaan heeft zou een toekomst met cryptomunten voor een groter publiek zien. Hierbij zouden innovatieve oplossingen kunnen ontstaan voor consumenten. Denk bijvoorbeeld aan betalen met cryptomunten in de winkel via een pinpas. Dit soort dingen kunnen alleen haalbaar zijn in samenwerking met een fysieke bank. Charlie Lee hoopt dit mogelijk te maken met de samenwerking met de WEG bank.

Charlie Lee hoopt erop dat door in te stappen in het bankwezen ook invloed kan hebben op de adoptie van cryptomunten wereldwijd. WEG zou een voorbeeld kunnen zijn voor andere banken om meer te doen met cryptomunten. Mocht het uiteindelijk niet lukken om WEG richting de cryptomunten te bewegen dan zal Litecoin er alleen al financieel beter van worden.

Charlie bevestigd daarbij ook nog eens dat hij geen geld uit de Litecoin Foundation gehaald heeft om “weg te lopen” na de recente verliezen. De 9,9% aandelen zijn dus eigenlijk gratis verkregen in ruil voor kennis en hopelijk een vruchtbare samenwerking.

Mobiele versie afsluiten