Site pictogram 36.nl

Litecoin pakt een winst van 29%

De meest opvallende stijging vandaag in de cryptomarkt was absoluut de Litecoin. De munt wist een winst te noteren van 29% en stijgt boven de $ 200 uit. Op dit moment van schrijven is de koers $ 206.

De oorzaak van de enorme stijging heeft te maken met een nieuwsbericht van de makers van Litecoin. Binnenkort wordt het betaalsysteem LitePay gelanceerd en als gevolg daarvan wilde meer beleggers geld in het project stoppen. Door dit nieuws doorbrak de munt de $ 200 barrière en wist het de grootste prijsstijging in drie jaar tijd te noteren.

Ondanks de enorme prijsstijging heeft de Litecoin net als alle andere cryptomunten nog een lange weg te gaan. De munt ging net als de rest hard onderuit en heeft het niveau van half december nog steeds niet gehaald.

LitePay komt eind deze maand officieel uit

Het lijkt erop dat we vandaag al een voorproefje krijgen op een rally die nog wel even kan gaan duren. LitePay wordt volgens de bekendmaking namelijk op 26 februari officieel uitgebracht. Officieel werd dit nieuws maandag stilletjes al bekend gemaakt via Twitter. Alleen het nieuws werd vandaag pas verspreid en opgepikt door de beleggers die massaal geld stoken in Litecoin.

LitePay gaat overigens veel lijken op het andere betaalsysteem genaamd Bitpay. Net als bij BitPay kunnen er straks betalingen geaccepteerd en verwerkt worden met Litecoins. De munt wordt hierdoor net als de Bitcoin een betaalmiddel. Er zouden zelfs via het Litepay systeem pinpasjes komen waarmee je dingen kan kopen en betalen. Voor veel beleggers klinkt dit als fantastisch nieuws, waardoor de koers direct omhoog schoot. Dit wordt zeker weten nog vervolgt in de komende weken.

Mobiele versie afsluiten