Site pictogram 36.nl

Litecoin en TokenPay nemen aandeel in Duitse WEG Bank

De Litecoin foundation heeft recent een aandeel van 9,9 procent genomen in de Duitse WEG bank. Litecoin volgt daarmee het voorbeeld van TokenPay, dat al eerder een aandeel in deze bank had. Litecoin nam dat aandeel over en TokenPay verwierf op haar beurt een nieuw aandeel van 9,9 procent. Die 9,9 procent is overigens niet toevallig gekozen. Met dit percentage is het belang net niet groot genoeg om het formeel te moeten melden.

Waarom nemen Litecoin en TokenPay een aandeel in de WEG Bank?

De belangrijkste  vraag is waarom beide partijen een aandeel in een bank nemen. De WEG Bank lijkt min of meer de gewillige kandidaat waar de beide partijen naar zochten. Of, zoals de Litecoin Foundation het in een nieuwsbericht op haar site stelde:

‘The Litecoin Foundation needed a bank’ (nieuwsbericht Litecoin Foundation)

Het is een vorm van rechtstreekse communicatie die we van traditionele bedrijven niet zo gewend zijn. Daar zou een ronkende volzin komen over strategische oriëntatie op nieuwe markten en de perfecte synergie tussen beide partijen. Zo niet Litecoin. Dat meldt – geheel in de stijl van Charlie Lee – dat ze een bank ‘nodig hebben’. En dat klopt natuurlijk ook. Cryptocurrency spelers kunnen niet zomaar zaken doen met de vaak wat huiverige banken.

Litecoin heeft relatie met bank nodig voor eigen betalingsdiensten

En dus is het van groot belang om een goede relatie met een bestaande bank te hebben om bijvoorbeeld een debitcard en andere betalingsdiensten voor de Litecoin uit te kunnen brengen. Je hebt zo’n bank nodig om een brug te slaan tussen cryptomunten en het traditionele betalingsverkeer. Ook TokenPay is een cryptospeler, al is de TPay coin veel kleiner en minder bekend dan de Litecoin. Maar TokenPay is al veel actiever dan Litecoin in de samenwerking met banken. De Litecoin Foundation zegt er het volgende over:

“TokenPay has established some great relationships in the banking world and the ability to leverage those to form partnerships such as this one has far reaching implications for the cryptocurrency space. We look forward to working with their team to continue to evolve and improve how people around the world use cryptocurrencies.” (nieuwsbericht Litecoin Foundation)

De keuze van de WEG Bank lijkt vooral ingegeven door het feit dat deze bank er open voor stond. De WEG Bank richt zich met name op zogeheten Wohnungseigentumsgesetz (WEG), ofwel eigenaren van appartementen en zogenaamde Verenigingen Van Eigenaren. Een zeer specifieke tak van de vastgoedmarkt waarvoor deze bank financieringen en andere financiële diensten verzorgt. Een officiële bank dus, maar wel een waar nog het een en ander moet gebeuren om allerlei geavanceerde crypto betaaldiensten te kunnen organiseren. Ik ben benieuwd wat het belang in de WEG Bank voor Litecoin gaat betekenen.

Mobiele versie afsluiten