Site pictogram 36.nl

Metropolitan Bank verwerkt miljoenen euro’s van klanten voor cryptomunten

De meeste Amerikaanse banken laten cryptomunten volledig links liggen. Ze willen er niets mee te maken hebben en zien het als een grote bedreiging. Toch zijn er ook in de bankenwereld pioniers en in dit geval is het de Metropolitan bank.

Nick Rosenberg van de bank omschrijft hun bank als de pioniers die op ontdekkingsreis is naar de wereld van cryptomunten. Hij laat weten dat ze ontzettend geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling die cryptomunten meemaken. Ze hebben inmiddels al geleerd dat het uitgegroeid is tot een serieuze industrie. Hierbij zijn een flink aantal slimme mensen betrokken die samen met indrukwekkende ideeën komen zoals de Blockchain technologie.

Om deze ideeën te ondersteunen en ook hun cliënten een extra dienst te geven is het mogelijk om in blockchain te investeren bij Metropolitan. De bank noemt nadrukkelijk blockchain om niet de indruk te wekken dat er enkel in Bitcoin gespeculeerd kan worden. De bank zou een aantal hedge funds ondersteunen waarbij klanten grote sommen geld kunnen overmaken naar blockchains. Daarnaast zou er een directe samenwerking zijn met een aantal exchanges om sneller geld over te boeken en aankopen te doen. De bank doet dit vooral voor klanten die zelf geen cryptomunten willen kopen, maar er wel in willen investeren.

Blockchain is een lucratieve markt voor Metropolitan

Tot dusver zou het aanbieden van investeringen in blockchain aan klanten vrij lucratief zijn. In het eerste kwartaal van 2018 zou de bank aan transactiekosten $ 3,4 miljoen ontvangen hebben. Dit geld zouden ze enkel gegenereerd hebben uit blockchain gerelateerde transacties. Hierdoor steeg de winst van de bank flink mede door het aanbieden van deze dienst.

$ 3,4 miljoen lijkt weinig geld vooral als je hoort wat voor bedragen sites als Binance verdienen. Maar Metropolitan is een kleine community bank en geen grote bank in Amerika. In verhouding gaat het dus wel om een enorm bedrag dat ze ontvangen hebben met deze service.

Het is nog de vraag of andere Amerikaanse banken het voorbeeld van Metropolitan gaan volgen en ook deze dienst gaan aanbieden. Tot nu toe waren de banken vrij sceptisch, maar als er geld valt te verdienen zijn ze meestal wel voorstander. Metropolitan bewijst dat er wel degelijk geld te verdienen valt met het aanbieden van blockchain services.

Mobiele versie afsluiten