Site pictogram 36.nl

Microsoft gaat experimenteren met Blockchain technologie

Microsoft heeft laten weten dat ze potentie zien in de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Blockchain technologie. Ze zien vooral veel mogelijkheden in het opslaan van informatie en bestanden in een Blockchain. Op dit moment willen ze gaan experimenteren of het mogelijk is deze technologie in hun Authenticator app te verwerken.

Gebruikersinformatie zou volgens Microsoft veel beter beschermd kunnen worden met blockchain technologie. De identiteit van gebruikers kan met deze technologie veel beter beschermd worden en bewaard. Het bewaren van gegevens kan nu gebeuren op een locatie die veel beter beschermd wordt dan de huidige technologie.

Volgens Microsoft zijn er al een aantal Blockchain technologieën die de basis hebben voor het systeem dat het bedrijf nodig heeft om persoonsgegevens van klanten veilig te bewaren. Maar volgens het bedrijf is het lastig om in één keer miljoenen gebruikers van Microsoft over te plaatsen in een Blockchain. Het bedrijf moet hierna gaan kijken voordat ze stappen gaan ondernemen. Mogelijk worden er eerst tests uitgevoerd door een klein deel van de gebruikers in een blockchain te zetten.

Microsoft is aan het kijken om samen te werken met andere partijen

Microsoft is zelf natuurlijk nog geen blockchain expert. Er zijn verschillende technische barrières die opgelost moeten worden om verder te komen met een blockchain systeem. Dit is de reden waarom Microsoft naar verschillende partijen aan het kijken is voor een samenwerking.

Volgens de laatste geruchten zou het bedrijf mogelijk samen gaan werken met Etheruem om zo’n techniek mogelijk te maken. Hiermee laat het bedrijf de Bitcoin duidelijk links liggen als optie. Dit is een opvallende ontwikkeling vooral omdat het bedrijf altijd achter de Bitcoin stond.

Mobiele versie afsluiten