Site pictogram 36.nl

Miljonair gearresteerd op verdenking van moord in cryptocurrency-losgeldzaak

Bitcoin Crimineel

Foto credit: Casezy (Bigstock.com)

De Noorse politie heeft een miljonair, Tom Hagen, gearresteerd na de verdwijning van zijn vrouw 18 maanden geleden. Aanvankelijk leek het om een ontvoering te gaan waarbij er voor miljoenen aan Monero werd gevraagd, maar later bleek de vork anders in de steel te zitten.

Hagen, een 70-jarige bezitter van onroerend goed en energie, wordt verdacht van “moord of samenzwering tot moord”, aldus de politie.

Zijn vrouw Anne-Elisabeth Hagen verdween te midden van beweringen dat ze was ontvoerd.

De politie zegt dat losgeldverzoeken voor haar vrijlating die in 2018 verschenen, waarschijnlijk nep waren en waarschijnlijk was ze vermoord.

De heer Hagen werd opgehaald bij het ouderlijk huis in Lorenskog, ten oosten van de hoofdstad Oslo. Hij werd vier weken in voorlopige hechtenis genomen en is nog niet formeel aangeklaagd.

Er was geen onmiddellijke verklaring van zijn advocaat.

De familie Hagen had gezegd dat ze om losgeld had verzocht om de vrijlating van Anne-Elisabeth veilig te stellen. Noorse media meldden dat het losgeld van ongeveer $10 miljoen in de cryptocurrency Monero betaald moest worden.

Recent kwam ook John McAfee met het idee om een privacy cryptomunt te beginnen, die dan de concurrentie met Monero aan moet gaan.

Maar politie-inspecteur Tommy Broeske vertelde dinsdag op een persconferentie: ‘Er was geen ontvoering, geen echte onderhandelende tegenhanger of echte onderhandelingen.

‘Er zijn aanwijzingen van een wil om opzij te gaan (onderzoekers).’

De zaak greep Noorwegen, waar ontvoeringen en moorden relatief zeldzaam zijn.

Volgens het Noorse zakenblad Kapital is het fortuin van Tom Hagen ongeveer $ 200 miljoen.

Mobiele versie afsluiten