Site pictogram 36.nl

Mogelijk nieuwe splitsing Bitcoin in november

Na de splitsing in augustus was er opluchting onder de Bitcoin community. De beleggers waren blij om te zien dat het weinig effect had op de koers. Toch werd er al meteen bekend gemaakt dat het hierbij niet bleef. Er zou in november een nieuwe splitsing kunnen plaatsvinden. Vandaag kwamen deze geruchten opnieuw opzetten rondom de cryptomunt.

Na Bitcoin Cash zal er nog een nieuwe munt uitgebracht worden. Het zou de tweede splitsing zijn in slechts een jaar tijd. Het zou te maken hebben met de groeiende meningsverschillen tussen de miners en makers. Dit was dezelfde reden waarom de vorige splitsing ook al plaatsvond.

De reden dat er mogelijk nog een cryptomunt bijkomt heeft er puur mee te maken dat de miners er flink geld aan kunnen verdienen. De vorige splitsing heeft de miners absoluut geen windeieren gelegd. De munt leverden op ten duur zelfs al meer op dan de gewone Bitcoin. Een derde munt erbij zou de miners nog meer geld kunnen opleveren. Dit zou een reden kunnen zijn waarom ze overwegen om opnieuw een splitsing te laten plaatsvinden in 2017.

Nieuw upgrade in November

Het staat al vast dat er een nieuwe grote upgrade aankomt in November dit jaar. Opnieuw zijn de miners het hier niet mee eens en is er een debat ontstaan. De vorige keer zorgden dit ook voor een splitsing van de originele munt. Het zou goed kunnen dat we in November opnieuw een splitsing krijgen.

De vorige splitsing had uiteindelijk geen effect op de huidige koers. Op 1 september werd er zelfs een nieuw record neergezet van $ 4880.85. Het nieuws van de ban uit China zorgden uiteindelijk wel voor een enorme dip. Hier is de huidige koers alweer aardig van hersteld. Het is dus de vraag wat er gaat gebeuren als de munt opnieuw gesplitst wordt in november.

Mobiele versie afsluiten