Site pictogram 36.nl

NASDAQ gaat Bitcoin Futures aanbieden in 2018

Vandaag werd bekend gemaakt door de Wallstreet Journal dat de NASDAQ Bitcoin Futures gaat aanbieden in 2018. Het grote publiek kan vanaf juni 2018 gaan beleggen in de Bitcoin. Het hoeft dan niet meer te gaan via speciale sites of wallets. Met de NASDAQ wordt de cryptomunt straks toegankelijk voor het grote publiek en professionele beleggers.

Ondanks dat het verzoek nog moet worden goedgekeurd wordt het nieuws vandaag wel al naar buiten gebracht. De realiteit dat er op dit moment een enorme vraag is naar de Bitcoin was voor Wallstreet een reden om vandaag te reageren. Ze zijn er al langer mee bezig, maar nu lijkt het alsof iedereen de munt bant. Dit is dus absoluut niet zo en vanaf 2018 gaan ze de munt officieel aanbieden.

Toch zijn er nog wel steeds vraagtekens of een groot beleggingsplatform als NASDAQ een cryptomunt als de Bitcoin kan gaan aanbieden. Verschillende onderzoekteams hebben hier dan ook de afgelopen maanden onderzoek naar gedaan. Ze kwamen tot de conclusie dat het publiek graag in de munt wil beleggen. Waarom zouden ze het dan afraden of verbieden? Uiteindelijk is het publiek de gene die ervoor zorgt dat de beurs blijft draaien.

Bitcoin wordt toegevoegd aan NFX

NASDAQ is van plan om de Bitcoin Futures toe te voegen aan NFX. Dit platform werd in 2015 opgericht en is oorspronkelijk bedoelt voor aandelen in energiemaatschappijen of energie opwekkers. Alleen ze zijn nu van plan om hier cryptomunten aan toe te voegen. De Bitcoin zou slechts het begin zijn. Het zou zomaar kunnen dat we op het korte termijn nog meer cryptomunten ertussen zien staan.

NASDAQ kan meteen een breed publiek aanspreken met hun futures in de Bitcoin. Het platform is namelijk een grote naam en wereldwijd bekend. Beleggers weten het platform straks eenvoudig te vinden om te beleggen in futures. Ze hopen straks het verschil te maken voor beleggers die nu nog niet een cryptomunt rechtstreeks durven te kopen. Voor hun kan het veiliger aanvoelen door te beleggen via de NASDAQ in 2018.

Mobiele versie afsluiten