Site pictogram 36.nl

Nederlandse belegger Bitcoin niet geschrokken van koersval

Uit een onderzoek uitgevoerd door Multiscope is gebleken dat de Nederlandse belegger niet schrikt van een koersval. In februari hadden na schatting ongeveer 865.000 Nederlanders cryptomunten in handen. Dit aantal is niet gedaald nadat de koersen bleven dalen.

De reden dat Nederlanders hun geld er niet uithalen is omdat ze vaak kleine bedragen belegt hebben in de cryptomunten. Dit met het doel om op de lange termijn winst te maken. Dit blijkt uit het onderzoek dat ze gehouden hebben onder verschillende Nederlanders met cryptomunten in hun bezit.

Gemiddeld belegt een Nederlander ongeveer 200 euro in cryptomunten. Ruim 70 procent geeft aan geïnvesteerd te hebben voor de lange termijn en niet om nu rendement te maken.

Verwachtingen over cryptomunten zijn hoog

Onder de bezitters van cryptomunten zijn de verwachtingen over het rendement hoog. In de toekomst verwachten we allemaal een hoog rendement te maken. Alleen in de maand februari stelde we dit iets bij na de recente koersdalingen. Gemiddeld rekent een belegger erop 11 keer z’n inzet terug te verdienen. Maar in februari verwachten ze nog maar 6 keer hun inleg terug te krijgen op het lange termijn.

In februari had ongeveer de helft van de beleggers een portfolio met een hogere waarde dan de totale inleg. Zes op de tien beleggers hebben munten gekocht met geld dat ze overhadden op hun lopende rekening. Minder dan één procent heeft echt geld geleend om cryptomunten te kopen.

Mobiele versie afsluiten