Site pictogram 36.nl

Nieuwe daling in Bitcoin koers naar $ 2485,91

De Bitcoin koers heeft in 10 dagen tijd een nieuw dieptepunt bereikt. De munt steeg zondagavond nog naar $ 3000, maar belande op dit moment van schrijven op $ 2485,91. In 10 dagen tijd is dit de laagste koers voor de digitale munt. Het is niet de enige cryptomunt die in prijs gedaald is.

Het verschil met afgelopen zondag is groot namelijk $ 500. Een paar uur lang steeg de koers namelijk boven de $ 3000 uit. Al snel daalde de koers met honderden euro’s tegelijk tot een nieuw dieptepunt vandaag met $ 2485.91. Experts kijken er niet eens vanop omdat de munt enorm volatiele is de afgelopen maanden.

In de top 20 met cryptomunten lijkt er een daling aanzet te zijn. Nadat andere munten ook enorm in waarde stegen zijn deze ook gedaald. Gemiddeld daalde de cryptomunten met ongeveer 7%.

Experts schrikken niet meer van een daling

De afgelopen maanden heeft Bitcoin al laten zien dat de koers stijgt met vallen en opstaan. Normaal gesproken zou je schrikken als een koers ineens enorm naar beneden gaat. Maar bij de cryptomunten lijkt het aan de orde van de dag te zijn.

Experts hebben al eerder laten weten dat de munt waarschijnlijk met vallen en opstaan de $ 3000 gaat bereiken. Het was al een wonder dat een tweede record in een week tijd verbroken zou worden. Dit bleek dan ook een zeepbel en we beginnen weer opnieuw met opbouwen na een nieuwe daling.

Mocht je nog niet in de munt gestapt zijn dan kan dit een mooi moment zijn om in te stappen. Je kan waarschijnlijk binnen een maand tijd nog een rendement van $ 500 pakken. Dit is natuurlijk een mooi extraatje voor de zomervakantie. Het advies is dus nog steeds om te investeren en juist nu in te stappen.

Wat is de oorzaak van de daling?

Natuurlijk beginnen er roddels te ontstaan als de prijs ineens met $ 500 zakt. Alleen dit nieuws is niet meer nieuw. Het gebeurde in het verleden ook al een paar keer. Telkens heeft de koers laten zien dat het weer omhoog kruipt. De koers van de Bitcoin is tenslotte erg volatiele.

Volgens de experts is er wel een reden waarom de munt ineens gedaald is. Het heeft te maken met het aantal verkopen. Beleggers die in januari zijn ingestapt vinden de winst wel mooi nu de $ 3000 bereikt is. Ze verkopen massaal hun munten met een prijsdaling tot gevolg.

Doordat een hoop mensen tegelijk hun munten verkopen daalt de prijs. Het gaat voornamelijk om beleggers met weinig kennis over de cryptomunten. Ze zien het niet als een lange termijn belegging, maar snel cashen. Er zitten ook beleggers bij die pas begin mei zijn ingestapt.

Er zijn helaas een groot aantal investeerders die de Bitcoin zien als een manier om snel rijk te worden. Ze hebben daardoor massaal geïnvesteerd en ook weer massaal verkocht. Alleen snel rijk worden heeft er bij de Bitcoin nooit bij gezeten. Voordat de stand naar $ 2000 steeg stond deze 3 jaar lang op $ 900.

Welk advies wordt er gegeven voor de Bitcoin op dit moment?

Eigenlijk zijn er twee opties die vanwege de lage koers slim zijn. Dit is het kopen van munten voor de toekomst. Of het tijdelijk inzetten op een koersstijging van de munt. Beide opties zouden in de toekomst geld kunnen opleveren. Natuurlijk blijft het speculeren en heb je met beleggen nooit garanties.

Als je weinig risico wil lopen kan het inzetten op een stijging slim zijn. De kans dat de koers stijgt is groot. Het is mogelijk om een aandeel te kopen en in te stellen dat je bij een stijging van $ 100 verkoopt. De kans dat dit gehaald wordt is groot. Verspreid over de dag zien we regelmatig een stijging van $ 200. Dit zijn redelijk veilige beleggingen. Door dit een paar keer te doen kan je een leuke winst behalen. Er zijn verschillende beleggers die zo echt hun geld weten te verdienen.

Door de lage stand op dit moment kan het ook slim zijn om voor de lange termijn te gaan kopen. De voorspelling van experts is dat eind dit jaar de koers op $ 6000 staat. Natuurlijk is het een voorspelling en je hebt geen flauw idee of het echt uit gaat komen. Maar mocht het zou zijn dan is de koers op dit moment natuurlijk een mooi moment om in te stappen.

Bitcoin sites zijn regelmatig overbelast

De afgelopen dagen was het lastig om een website te bereiken die te maken had met Bitcoins. Het kopen van Bitcoins werd hierdoor lastig gemaakt. In eerste instantie dachten mensen dat het te maken had met de enorme vraag. Vandaag is naar buiten gekomen dat er een cyberaanval was op Bitcoin verkopers.

Ondanks dat het om een cyberaanvaal gaat zijn de bitcoins zelf nooit in gevaar geweest. Het was alleen lastig om de website te bereiken. Dit zou mogelijk ook invloed gehad kunnen hebben op de koers. Het is logisch dat je geen munten aanschaft als je ze niet kan kopen.

Volgens de eigenaren achter de handel sites is het een logische reactie. Bitcoins zijn op dit moment goud waard en iedereen wil ze wel hebben. Het liefste natuurlijk tegen geen geld. Hierdoor doen dieven een poging om de munt te beïnvloeden of gratis aan te komen. Volgens de eigenaren is dit niet gelukt vanwege de uitstekende beveiliging.

De websites worden op dit moment beter beschermd zodat ze de komende dagen weer beter bereikbaar worden. Daarnaast wordt de capaciteit verhoogt zodat grote bezoekersaantallen kunnen shoppen.

Mobiele versie afsluiten