Site pictogram 36.nl

Nieuwe geruchten komen naar buiten over splitsing in oktober

Een paar dagen terug hadden we het er al over dat de Bitcoin mogelijk een nieuwe splitsing staat te wachten. Miners hebben het succes van Bitcoin Cash met veel plezier aangekeken. Ze zagen hoe ze ineens meer geld konden verdienen door ook Cash te minen. Vooral omdat deze munt eenvoudiger te minen was. Al snel behaalde de munt ook nog eens een mooie koerswaarde van $ 460.

Voor de miners smaakt dit naar meer en ze zijn van plan om mogelijk een derde splitsing uit te voeren. Dit zou betekenen dat bezitters van de Bitcoin opnieuw geld cadeau gaan krijgen. Dit gebeurden ook al in augustus toen we allemaal massaal Bitcoin Cash gratis toegeworpen kregen. Een aantal beleggers wist hier flink rijk mee te maken door ze te kopen en te verkopen in slechts één dag tijd.

Nadat Bitcoin Cash ontzettend volatiel geworden is lijkt de munt nu in een iets rustiger vaarwater terecht gekomen te zijn. De munt daalde nog wel even hard nadat de Bitcoin zelf onderuit ging, maar is nu ook alweer redelijk gestabiliseerd.

Bitcoin Gold kan mogelijk de opvolger worden van Cash

Miners hebben zelfs al een naam voor de derde splitsing van de Bitcoin. De nieuwe munt zou Bitcoin Gold gaan heten. Het project zou wel echt de concurrentie moeten aangaan met Bitcoin Cash. Het is dus niet meer zozeer de bedoeling dat ze nog de concurrentie aangaan met de Bitcoin zelf zoals eerst het plan was.

Op 1 november wordt er weer een update van de huidige Bitcoin uitgerold. Hiermee zou het voor de miners opnieuw lastiger worden om de Bitcoin te minen waardoor de waarde mogelijk verder stijgt. Dit probleem willen ze nu aanpakken door Bitcoin Cash op 25 oktober uit te brengen. Zo kunnen de miners een deel van hun energie in de nieuwe munt stoppen en zo profiteren van beide koerswaardes. De miners zijn zo niet meer afhankelijk van enkel de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten