Site pictogram 36.nl

Nieuwe mijlpaal: Er zijn meer dan 300 cryptofondsen om in te beleggen

Steeds vaker beleggen grote beleggers hun geld in cryptomunten. Dit doen ze via zogenaamde hedgefunds. Hedgefunds beheren grote bedragen van beleggers en verspreiden ze vervolgens over verschillende cryptomunten. Dit is bedoelt voor beleggers die er zelf niet naar om willen kijken, maar wel willen beleggen in cryptomunten. Vaak zijn dit beleggers met een groot vermogen.

Vanwege de populariteit van cryptomunten groeit het aantal hedgefunds of beleggingsfondsen gestaag. In 2018 zou het aantal fondsen waar grote beleggers in kunnen beleggen zelfs geëxplodeerd zijn. In 2018 groeide het aantal fondsen naar 318. In 2017 waren het er nog 251 en in 2016 zelfs nog maar 56. Dit blijkt uit onderzoek van Autonomous Next.

Aan het begin van het jaar lag het aantal fondsen nog op 251. Dit betekent dat het aantal fondsen met 24% is toegenomen in de eerste helft van 2018. Vergeleken met 2016 is het aantal beleggingsfondsen zelfs met 457% toegenomen. De meeste nieuwe fondsen dit jaar verschenen in het tweede kwartaal van 2018. In het eerste kwartaal kwamen er slechts 20 bij en 9 fondsen besloten te stoppen vanwege slechte resultaten. Een andere reden waarom 9 fondsen gestopt waren is dat ze moeilijk aan nieuwe beleggers konden komen.

Aantal fondsen neemt toe als de Bitcoin beter presteert

Onderzoekers van Autonomous Next kwamen erachter dat het aantal fondsen harder stijgt als de Bitcoin goed presteert. Dit is niet zo vreemd. Als de Bitcoin goed presteert willen er tenslotte meer mensen in de munt investeren.

De 318 cryptofondsen zouden samen goed zijn voor een vermogen tussen de $ 7,5 miljard en $ 10 miljard. Dit is nog relatief weinig als je bedenkt dat de totale markt $ 300 miljard waard is op dit moment. Overigens is dit bedrag niet eerlijk verdeeld over alle fondsen. De 10 grootste fondsen zouden 50% van het totale bedrag beheren. Het voordeel van grote hedgefunds is dat ze de schommelingen in de markt veel beter kunnen overleven. Beleggers kiezen daarom graag voor de grote hedgefunds.

Mobiele versie afsluiten