Site pictogram 36.nl

“Nieuwe” NES- en SNES-spellen aangekondigd voor Switch Online

Star Fox

In de week dat de Nintendo Switch zijn beste week beleefd qua verkoopcijfers beleefd, maakt Nintendo bekend dat het “nieuwe” NES en SNES spellen zal uitbrengen voor Switch Online.

Het is de eerste keer dat Nintendo nieuwe retro-games toevoegt aan zijn Switch Online-service sinds het werd uitgebreid met Super Nintendo-titels.

Wat is Nintendo Switch Online?

Nintendo Switch Online is een betaalde dienst voor eigenaren van een Switch console. De dienst omvat onder andere cloudopslag, de mogelijkheid om bepaalde spellen online tegen of met anderen te spelen, en toegang tot NES en SNES spellen,

Nintendo Switch Online kost zo’n 20 euro per jaar, of 4 euro per maand.

De meest opvallende nieuwe toevoeging is Star Fox 2. Het vervolg op Star Fox was nooit officieel gereleased, en was tot op heden alleen verkrijgbaar op de SNES Classic Edition-miniconsole uit 2017.

Andere SNES-spellen die zijn toegevoegd aan Nintendo Switch Online zijn Super Punch-Out !!, Kirby Super Star en Capcom RPG Breath of Fire II.

Ook zijn er twee NES-games toegevoegd: Sunsoft’s run-and-gun shooter Journey to Silius en SNK’s actie-avontuur Crystalis.

De “nieuwe” NES en SNES spellen zullen vanaf 12 december beschikbaar zijn op Nintendo Switch Online.

Switch verkoopt als nooit tevoren

Volgens Nintendo verkocht de Switch tussen 24 november en 30 november 830.000 consoles in de Verenigde Staten. Dit komt deels door de nieuwe toevoeging van de Switch Lite en deels door Black Friday- en Cyber Monday- deals bij retailers.

Door de nieuwe toevoegingen zijn er in totaal 24 SNES- en 50 NES-spellen beschikbaar op Switch Online. De eerste SNES-titels werden in september toegevoegd, en daarna werden er door Nintendo elke maand games aan de service heeft toegevoegd.

Mobiele versie afsluiten