Site pictogram 36.nl

5 nieuwe Ripple money transfer klanten

Deze week kondigde Ripple 5 nieuwe Ripple money transfer klanten aan. Uitstekend nieuws voor het bedrijf dat serieus de strijd probeert aan te gaan met Swift voor betalingen en andere transacties tussen internationale banken en financiële dienstverleners. Maar dat on-the-fly ook steeds meer andere betaaltoepassingen ziet. En daarom is het ook goed nieuws voor bezitters van de Ripple. Weliswaar maken deze nieuwe money transfer aanbieders nog niet in alle gevallen direct gebruik van de XRP (de Ripple munt), maar ze kunnen daar later wel gebruik van gaan maken.

En daarom is iedere aangesloten klant interessant nieuws voor de XRP-bezitters. Des te groter en succesvoller Ripple is in het internationale financiële circuit, des te groter de kansen dat ook de Ripple coin meegroeit. We zien momenteel al dat Ripple meer verhandeld wordt en dat de koers alweer een stijgende lijn te pakken heeft na het desastreuze eerste kwartaal in de cryptomunten handel.

Ripple money transfer klanten aangesloten op de Ripple blockchain

Ripple beheert voor de internationale overboekingen een eigen distributed ledger (blockchain) netwerk waarmee de verschillende betalingsdiensten worden uitgevoerd. Er zijn inmiddels al meer dan honderd banken en andere financiële dienstverleners op Ripple aangesloten. Met de recente aankondiging van Ripple zijn er dus alweer 5 nieuwe Ripple money transfer klanten:

Snellere en goedkopere transacties voor Ripple gebruikers

Door gebruik te maken van het Ripple netwerk kunnen deze dienstverleners hun internationale financiële transacties sneller en goedkoper laten uitvoeren. Ook voor bezitters van de XRP (de Ripple munt) is dat interessant nieuws. De kans is aanwezig dat een deel van de aangesloten bedrijven ooit de overstap maakt naar de XRP munt. In dat geval hoeft men niet meer in allerlei landen bij lokale banken dure zogeheten nostro accounts met de lokale valuta aan te houden. Internationale overboekingen kan men dan eenvoudig in XRP’s (in Ripples) uitvoeren. Die kan men pas later omruilen voor echte currency als dat nodig is. Dit zegt uiteraard allemaal niets over de koersontwikkeling van deze XRP. Maar als het belang van de Ripple voor internationale overboekingen steeds groter wordt, is het geen vreemde gedachte dat ook de Ripple koers sterk kan gaan stijgen.

Mobiele versie afsluiten