Site pictogram 36.nl

Bitcoin Gold: Nieuwe splitsing Bitcoin komt eraan

Het lijkt erop dat de Bitcoin voor de derde keer dit jaar gaat splitsen. Vandaag werd duidelijk dat de nieuwe splitsing al online is. Bitcoin Gold moet naast Bitcoin Cash de volgende splitsing zijn. Het is het gevolg van een nieuwe hardfork update die op 1 november wordt uitgevoerd.

Het is vrij onverwacht dat Bitcoin opnieuw met een splitsing komt. Vooral omdat de cryptomunt op 1 augustus nog voor het laatst gesplitst is. Op 1 augustus werd Bitcoin Cash uitgebracht. De splitsing was een succes en de cryptomunt wist al snel uit te groeien tot de tweede grote munt. Het enige nadeel is dat de munt totaal niet stabiel is. Een winst zoals met de Bitcoin koers gemaakt wordt zien we nog steeds niet gebeuren met Cash. Bitcoin Cash lijkt alleen leuk te zijn voor de korte termijn.

Ondanks dat Bitcoin Cash nog niet het mega succes is qua winst verwachten analisten opnieuw veel van Bitcoin Gold. De munt kan Cash achterna gaan en uitgroeien tot de derde grote munt. Toch zijn er ook analisten die denken dat de verwachtingen wat getemperd moeten worden.

Bitcoin Gold wordt met een andere reden opgericht

Bitcoin Cash werd opgericht om het vermogen een beetje te spreiden. De Bitcoin is zo populair geworden dat de munt de capaciteit simpelweg niet meer aankan. Om de Bitcoine en beetje op adem te laten komen zijn ze met de release van Bitcoin Cash gekomen. Bitcoin Gold wordt niet met dit idee opgericht.

Bitcoin Gold moet echt gezien worden als een opvolger voor de Bitcoin. De munt moet met de hulp van het publiek verder ontwikkeld worden en verbeterd. Eén procent van de Bitcoin Gold munten die straks gemined worden gaat ook naar een speciaal ontwikkelingsteam. Dit team moet de munt verder gaan ontwikkelen in de nieuwe Bitcoin die sneller data kan verwerken.

Ondanks dat het een nieuwe splitsing is van de Bitcoin wordt de munt wel echt als een altcoin gezien. Het wordt een totaal nieuwe munt is de bedoeling. Alleen de techniek is wel op basis van de originele Bitcoin.

Bitcoin Gold wordt gratis uitgedeeld

Net als bij Bitcoin Cash wordt straks de munt gratis uitgedeeld. Bitcoin eigenaren ontvangen één gratis Bitcoin Gold munt per Bitcoin munt die je in je bezit hebt. De bedoeling is dat hierdoor de handel op gang gebracht wordt net zoals met Bitcoin Cash gebeurd is. Uiteraard is het straks ook mogelijk om vanuit je wallet Bitcoin munten om te ruilen voor cash.

Op dit moment van schrijven hebben al 20 bedrijven aangegeven dat ze de Bitcoin Gold munten gaan uitdelen. Dit doen ze om de nieuwe munt te supporten. Ondanks dat twintig bedrijven al hebben toegezegd heeft één van de belangrijkste traders in Amerika aangegeven de munt niet te verspreiden. Het zou gaan om het Amerikaanse Coinbase. Volgens Coinbase zijn ze sceptisch over het project en de ontwikkelaars van de munt.

Eén van de redenen waarom ze de munt niet gaan supporten is dat de makers nog steeds geen code vrijgegeven hebben. Zonder code voor Bitcoin Gold zou het een gigantisch beveiligingsrisico zijn om de munten zomaar uit te delen. Coibase wil dit risico niet lopen en heeft besloten om de munt niet zomaar uit te delen.

De munt gaat officieel live op maandagnacht. In het begin zal de munt alleen nog niet voor iedereen beschikbaar zijn. Dit zal langzaam gaan uitrollen voer de bezitters van de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten