Site pictogram 36.nl

Oculus Link Start met Beta Test

Virtual Reality Headset

Oculus — een dochterbedrijf van Facebook — heeft bekend gemaakt dat het is gestart met de beta test van de Oculus Link software. Hierdoor zal het mogelijk zijn voor mensen die een Oculus Quest hebben om ook spellen van de Oculus Rift te spelen.

Wat is het verschil tussen de Oculus Quest en de Oculus Rift S?

De Oculus Quest is een VR headset met een eigen appstore. Spellen zijn direct –zonder tussen komst van een computer– te spelen op de Quest. De Oculus Rift is een VR headset die gekoppeld moet worden aan een computer om spellen te kunnen spelen.

Door de komst van de Oculus Link software is het nu mogelijk om spellen die gemaakt zijn voor de Rift ook te spelen op de Quest. Hierdoor komen er veel meer en uitgebreidere VR games beschikbaar voor spelers die een Quest hebben.

Gamers kunnen met een USB-3 kabel de Link aansluiten aan een computer, en daarna gebruik maken van de Oculus desktop app om Rift games te kopen en te spelen.

Later dit jaar zal Oculus ook nog een premium glasvezelkabel releasen, waardoor de verbinding tussen de Quest en de PC verbetert en de kwaliteit van de spellen ook beter zou moeten worden.

De appstore van de Oculus Quest zal wel gewoon blijven bestaan naast de Rift Appstore. Op dit moment zijn er geen plannen om de twee appstores samen te voegen.

Wat is Oculus Link?

In onderstaande clip is te zien hoe simpel het is om de Oculus Link aan te sluiten op een Quest headset.

Mobiele versie afsluiten