Site pictogram 36.nl

OKEx crypto exchange verhuist ook naar Malta

Het lijkt erop dat Malta het voor elkaar gaat krijgen om een crypto-eiland te worden. Het land heeft het voor elkaar gekregen om het tweede grootste crypto-exchange bedrijf ter wereld naar het eiland te halen. In navolging tot Binance lijkt dus ook OKEx te verhuizen.

De regering van Malta heeft recent nog een wet doorgevoerd om een crypto vriendelijk land te worden. Ze heten alle grote exchange sites dan ook graag welkom op het eiland. Vandaag maakte OKEx via een officieel persbericht bekend dat ze de overstap naar het eiland maken.

Binance maakte eerder al de overstap nadat de regering van Japan gedreigd had ze te sluiten vanwege nieuwe regulering regels. Officieel is Binance alleen nog steeds niet verhuist, maar ze zouden dit wel van plan zijn om onder de regels van Japan uit te komen.

OKEx laat weten tot een besluit gekomen te zijn na gesprekken met de regering van Malta. Malta heeft laten zien dat ze openstaan voor cryptomunten en de technologie van Blockchains. De ideeën die ze in Malta hebben zouden aansluiten bij de toekomstperspectieven die OKEx voor ogen heeft. Het bedrijf hoopt te kunnen groeien door de verhuizing naar Malta.

OKEx kijkt al uit naar een samenwerking met Malta

In het persbericht laat OKEx weten dat ze uitkijken om samen te werken met de regering van Malta. Vooral omdat beide organisaties dezelfde ideeën hebben over cryptomunten verwachten ze een positieve samenwerking. Eén van de belangrijkste onderdelen van hun samenwerking wordt de veiligheid van de belegger. Samen willen ze eraan werken om hun exchange site nog veiliger te maken voor beleggers.

Daarnaast willen ze samen werken om witwassen van geld via cryptomunten tegen te gaan. De munten moeten dus echt legaal gaan worden via de handel op OKEx. Op dit moment staat het bedrijf op de tweede plek als grootste crypto exchange site ter wereld. Malta heeft hiermee dus echt een grote vis binnengehaald. Gemiddeld wordt er elke 24 uur voor $ 1,6 miljard aan munten verhandeld via OKEx.

Mobiele versie afsluiten