Site pictogram 36.nl

Oma’s gift van 800 euro nu ton waard

Vier jaar geleden kreeg de toen 14 jarige Bram van Stadt 800 euro in contanten van zijn oma. Zijn oma had haar huis verkocht, en besloot zowel Bram als zijn broer een extra’tje te geven. Bram’s broer besloot er een gitaar van te kopen, maar Bram ging investeren in bitcoins.

Hij kocht in maart 2013 in totaal 18 bitcoins, die toen nog maar 48 euro kostte.

Ondertussen is de koers van de bitcoin enorm opgelopen, op dit moment noteert de bitcoin €6,799. Zijn 18 bitcoins zijn op dit moment meer dan 122.000 euro waard!

Het is eigenlijk best raar dat een 14 jarige in bitcoins gaat handelen, zeker vier jaar geleden. Bram was zelf op het idee gekomen, en zijn vader steunde hem in zijn beslissing, door aan te geven dat Bram vooral moest doen wat hij dacht dat goed was.

Bram zit nog gewoon in de 6de klas van het Gemeentelijk Gymnasium in Hilversum. In zijn vrije tijd is hij nu zelfs bezig om een bitcoin wallet app te ontwikkelen.

Ondanks dat zijn bitcoins nu een mooi bedrag waard zijn heeft hij nog niet gecasht. Bram wil zijn bitcoins nog niet verkopen, want hij denkt dat de koers nog harder kan stijgen.

Mobiele versie afsluiten