Site pictogram 36.nl

Onderzoek toont aan dat Bitcoin SV populaire keuze is voor gokbedrijven

Bitcoin SV

Foto credit: Stanslavs (Shutterstock.com)

Veel gokbedrijven nemen een kijkje op blockchain-technologie en overwegen hun opties om te upgraden naar een on-chain toekomst. Als ze het alleen willen doen voor betalingen, of overwegen de voordelen van een volledig on-chain wereld, zijn er tal van opties om te overwegen. Volgens onderzoek uitgevoerd door NChain is de beste keuze vrij duidelijk Bitcoin SV (BSV).

Hierbij moet wel worden aangegeven dat Craig Wright, de ontwikkelaar van BSV de CSO is van NChain. NChain is altijd al een grote voorstander van BSV geweest, dus of het onderzoek volledig onafhankelijk is, is maar de vraag.

In opdracht van NChain werden 14 blockchains beoordeeld op 23 verschillende gebieden. Dit omvatte een mix van openbare blockchains, zoals BSV, BTC en Ethereum, evenals verschillende toestemmings- of privéaanbiedingen, zoals Hyperledger.

Onder de publieke blockchain-opties is BSV duidelijk koning volgens het niet onafhankelijke NChain. Als de enige blockchain die onbeperkt chain scaling heeft omarmt, bereikt het 1000-6400 transacties per seconde (tps) en dit zal naar verwachting 4 miljoen tps bereiken.

Dat vermogen om volume te verwerken heeft enorme implicaties. Bij grote blokmaten is er geen risico op congestie. De kosten blijven erg laag, de transactietijden blijven snel en operators kunnen al hun volume op de blockchain bedienen zonder zich zorgen te maken over plotselinge netwerkcongestie die hen vertraagt.

Maar die grote blokgroottes hebben het toegevoegde effect dat BSV een gegevensgrootboek kan zijn. Dus niet alleen kan het omgaan met alle betalingsbehoeften die een operator heeft, maar het kan gegevens koppelen aan die betalingen. Dit is goed nieuws volgens NChain voor operators, affiliates, gameleveranciers en toezichthouders, die allemaal betaald kunnen krijgen als slimme contracten voorschrijven dat ze moeten, en gegevens kunnen verifiëren als dat nodig is.

Kan een van de andere openbare blockchains deze mogelijkheid bieden? Nauwelijks. Ethereum’s 18kb-blokcapaciteit biedt momenteel 15tps, en BTC’s 1MB cap beperkt hun tps tot 7. Dat betekent congestie, wat tragere betalingen veroorzaakt en een onvermogen om ze te gebruiken voor aanzienlijke gegevens.

Maar hoe zit het met Hyperledger? De gemachtigde, federeerde gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) biedt een professioneel ontwikkelingsteam, net als BSV (en in tegenstelling tot BTC of Ethereum), maar kan niet omgaan met betalingen en tops uit met 3500tps.

Er zijn duizenden andere blockchain-oplossingen, openbaar en privé, die beloven de originele Bitcoin af te slaan in zijn rol als de enige openbare blockchain-bedrijven die nodig hebben. Maar ofwel omdat ze niet schalen, of omdat ze de functies van BSV missen, ze kunnen gewoon niet vergelijken.

Operators hebben behoefte aan iets professionaals, regelgevingsvriendelijk en in staat om de transacties en gegevens af te handelen in het volume dat ze momenteel ervaren. Voor die doeleinden is BSV de duidelijke keuze.

Uiteindelijk is het onderzoek redelijk van het niveau “wij van WC-eend adviseren WC-eend”.

Mobiele versie afsluiten