Site pictogram 36.nl

Opera is eerste webbrowser met ingebouwde Ethereum wallet

De Opera webbrowser voor Android toestellen zou de eerste beta versie van de nieuwe browser gelanceerd hebben. Een unieke toevoeging aan de nieuwe beta versie is een ingebouwde cryptowallet.

De afgelopen maanden heeft Opera al regelmatig crypto gerelateerde updates uitgevoerd. De webbrowser staat duidelijk achter cryptomunten en de techniek erachter. Zo heeft de site in januari al een update doorgevoerd waarbij het lastiger wordt voor hackers om mee te kijken als gebruikers hun cryptowallet openen via de browser.

De nieuwe update gaat ervoor zorgen dat er een e-wallet komt voor Ethereum munten. Deze wordt ingebouwd in de standaard WebView. De wallet zou automatisch cryptomunten toevoegen als er online een transactie wordt uitgevoerd. Als eerste webbrowser waarbij je cryptomunten kan opslaan zijn ze zoals ze zelf zeggen voorbereid op Web 3.0. Opera zou volgens hun eigen statement voorbereid zijn op de toekomst van het internet.

Opera is een Android app

De Opera App is gelanceerd in 2015. Wereldwijd zou zo’n 3,5% van alle internetgebruikers gebruik maken van de browser. Van alle mobiele gebruikers is dit 4,5%. Het doel van het bedrijf is om nog verder te groeien en in totaal 250 miljoen gebruikers te krijgen voor hun internetbrowser.

Eind juni waren er nog onbevestigde geruchten dat de app Robinhood met een eigen wallet zou komen. Dit gerucht kwam naar buiten nadat het bedrijf een vacature had geplaatst waarin ze zochten naar cryptocurrency engineers. Het zou dus zomaar kunnen dat we de komende maanden nog meer initiatieven van eigen wallets kunnen verwachten.

Mobiele versie afsluiten