Site pictogram 36.nl

Pinpas met Bitcoins Wordt Werkelijkheid

Het Amerikaanse bedrijf Coinbase heeft een bitcoins pinpas gelanceerd. De zogenaamde Shift Card is een VISA debit card waarmee je in winkels kan betalen, en waarbij het geld van je bitcoin rekening wordt afgeschreven.

Er zijn reeds een aantal winkeliers waar je zelf met bitcoins kan betalen, maar door deze oplossing met de VISA kaart kan je de speciale pinpas overal gebruiken waar je ook met een normale VISA kaart kan betalen.

Wanneer een klant de Shift Card gebruikt om in een winkel producten af te rekenen, wordt het dollar bedrag aan de hand van de geldende Bitcoins koers omgerekend. De winkelier ontvangt gewoon dollars, terwijl het bedrag in Bitcoins uit wallet van de klant wordt afgeschreven.

Momenteel is de Bitcoins PIN pas alleen beschikbaar voor gebruiker in 24 staten in de VS, de rest van de wereld moet nog even wachten voordat ze overal met een bitcoin pinpas kunnen betalen.

Volgens Coinbase –de Silicon Valley startup die bitcoin Wallets voor meer dan 2,8 miljoen mensen beheert– heeft ongeveer 20 procent van de transacties op zijn netwerk betrekking tot betalingen waar de bitcoin wordt gebruikt als een munt. De overige 80 procent van deze transacties zijn pure speculatie, waarbij bitcoin wordt verhandeld als een commodity — zoals dat bijvoorbeeld ook bij goud gebeurt.

Dat 20 procent van de transacties een echte betaling is, is al veel meer dan in voorgaande jaren, maar Coinbase hoopt dat dit percentage nog hoger wordt. Coinbase denkt dan ook dat de Shift Card daar zeker aan zal bijdragen.

“Aan het eind van de dag, wat we proberen te doen is om de bitcoin makkelijk in gebruiken te maken”, zegt Adam White, vice president business development en strategie van Coinbase. “We willen het makkelijk maken om bitcoins te kopen en te verkopen, en we willen het makkelijk maken om bitcoins uit te geven. Een normale pinpas gebaseerd op bitcoin is daarin een belangrijk element.”.

Mobiele versie afsluiten