Site pictogram 36.nl

Pokemon Go beleeft record jaar in 2019

Pokemon Go Pikachu

Foto credit: Mbruxelle (Bigstock.com)

Ondanks dat in het straatbeeld lijkt dat Pokemon Go over zijn hoogte punt heen is, beleefde de app in 2019 een record jaar. Nog nooit werd er zoveel omzet gemaakt met de app.

Eerder melde we al dat Pokemon Go volgens onderzoeksbureau SuperData in 2019 een omzet had van meer dan $1.5 miljard, en nu kunnen we melden dat Pokemon Go volgens onderzoeksbureau SensorTower in 2019 een omzet maakte van $900 miljoen.

Wie van de twee onderzoeksbureaus gelijk heeft weet niemand, behalve game uitgever Niantic en de Pokemon Company. Wat we wel weten is dat SensorTower er vanuit gaat dat Pokemon Go haar beste jaar ooit heeft beleefd.

Uit gegevens van SensorTower blijkt dat Pokemon Go haar fiancieel beste jaar ooit beleefd.

Google Play was goed voor het merendeel van de inkomsten, waarbij gebruikers $482 miljoen aan Pokemon Go spendeerden, dat is 54% van het totaal. De iOS App Store heeft ondertussen $ 412 miljoen opgebracht, oftewel 46 procent. Ondanks dat veel mobiele games meer verdienen op iOS, heeft Pokémon GO historisch gezien het grootste deel van zijn inkomsten op Android gegenereerd, aldus SensorTower.

Net als bij de omzet was Google Play ook goed voor de meeste downloads, met 38 miljoen downloads, of 69 procent van het totaal. De App Store genereerde ondertussen ongeveer 17 miljoen downloads, of 31 procent. Per download leverde een iOS gebruiker dus wel meer geld op.

Het verschil in omzetschattingen tussen de twee onderzoeksbureas is natuurlijk gigantisch, maar tot op heden heeft geen enkele media hier kritisch naar gekeken. Het overschrijven van het persbericht van SensorTower is natuurlijk eenvoudiger dan om daadwerkijk uit te zoeken hoe de vork in de steel zit.

Ook 36.nl heeft niet uitgezocht waar het verschil van $600 miljoen vandaan komt. Uiteindelijk gaat het maar om wisselgeld tenslotte. Wel kan je hierdoor je vraagtegen zetten om de betrouwbaarheid van alle cijfers die onderzoekbureaus zoals SensorTower en SuperData.

Mobiele versie afsluiten