Site pictogram 36.nl

Pokemon Go ontwikkelaar Niantic werkt met Qualcomm aan AR bril

Pokemong Go AR

Niantic Labs, maker van AR-apps Pokemon Go en Harry Potter: Wizards Unite, zei donderdag dat het samen met Qualcomm werkt aan een oplossing die hardware, software en cloudservices combineert, met behulp van een de recent aangekondigde AR VR chipset Snapdragon XR2, die bedoelt zijn voor headsets zonder smartphone of PC.

In tegenstelling tot eerdere AR-headsets zoals de Magic Leap en de HoloLens 2, die duur en gericht zijn op zakelijke gebruikers of gamers met een grote zak, klinkt het als het plan van Qualcomm en Niantic om manieren te vinden om betaalbare AR slimme brillen (en software) te maken die iedereen kan gebruiken.

Er is geen duidelijk tijdslijn voor wanneer dit ontwerp zou kunnen verschijnen.

Niantic is al een belangrijke speler op het gebied van AR op mobieltjes: het bedrijf heeft een locatie gebaseerd AR-systeem, het Niantic Real World Platform, waarop Pokemon Go, Harry Potter: Wizards Unite en Ingress draaien.

Het heeft ook een fonds om ontwikkelaars aan te moedigen om andere locatiegebaseerde AR-apps te maken met hun platform.

Het is onduidelijk of Niantic van plan is zijn eigen AR-bril te verkopen of dat dit een project is om anderen in staat te stellen tegelijkertijd een manier te ontwikkelen om gelijktijdig AR voor telefoon en headset te ontwikkelen.

Er zijn reeds verschillende mislukte pogingen gedaan op AR gebied, zoals Google Glass, Snap Spectacles, en Vuzix Blade. De vraag is nu of dit Niantic-project succes kan hebben, en AR bril gebruik meer naar de gewone mens brengt.

Mobiele versie afsluiten