Site pictogram 36.nl

Pokemon komt met exclusieve Facebook games

Pokemon Tower Battle Facebook

The Pokémon Company heeft gisteren twee exclusieve spellen gereleased op het Facebook Games Platform. Het gaat hierbij om Pokémon Tower Battle en Pokémon Medallion Battle. Het is voor het eerst dat The Pokémon Company spellen uitbrengt op Facebook.

Het spel Pokémon Medallion Battle is op het moment van schrijven alleen beschikbaar in de Azië-Pacific regio, terwijl het spel Pokémon Tower Battle wel gewoon wereldwijd te spelen is.

In Pokémon Tower Battle, ontwikkeld door Bombay Play, spelen spelers tegen elkaar door de hoogste torens met Pokémon te creëren. Het is een soort Tetris, waarbij je met Pokémon een stabiele toren moet bouwn. Terwijl spelers zeldzame Pokémon ontdekken en vangen, kunnen ze in realtime tegen vrienden spelen of strijden op een wereldwijd leaderboard.

Pokémon Medallion Battle, een spel ontwikkeld door GCTurbo, is een digitaal kaartgevecht / strategiegame. In het spel verzamelen, vechten en evolueren Pokémon in medaillonvorm en proberen dan gymbadges te winnen en hun Pokédex te voltooien. Spelers kunnen ook nieuwe Pokémon ontdekken – die elke maand worden geïntroduceerd – om hun decks continu te verbeteren.

Pokémon Medallion Battle is alleen beschikbaar in de regio Azië-Pacific omdat het zich in een “soft-launch” -modus bevindt, volgens een Facebook-vertegenwoordiger. Het plan is om het binnenkort in meer landen het spel uit te brengen.

Facebook Gaming groeit gestaag. Vorige week bevestigde Facebook de acquisitie van PlayGiga, een Spaanse cloud-gaming startup, die zal worden geïntegreerd in het Facebook Gaming platform.

Facebook zegt dat meer dan 700 miljoen gebruikers games spelen, gamevideo’s bekijken of actief zijn in gamegroepen op Facebook.

Mobiele versie afsluiten