Site pictogram 36.nl

PSV krijgt veel kritiek om League of Legends team

PSV League of Legends

Vorige week maakte PSV bekend dat ze mee zullen doen aan de Dutch League van League of Legends. Dit heeft veel kritiek opgeleverd vanuit de PSV voetbal achterban.

Dat een voetbalclub mee doet aan FIFA esports wedstrijden lijkt vrij normaal, maar dat PSV nu ook aan een andere esports competitie mee doet lijkt in eerste instantie vrij onlogisch.

Damian Bott van PSV zegt hierover tegenover het AD „Een deel van onze supporters vindt FIFA nog acceptabel, omdat het een voetbalspel is, maar League of Legends gaat hen te ver.” Maar het komt Bott niet als een verassing, “We waren absoluut voorbereid op dat soort reacties, want die heb je altijd als je iets nieuws doet.”

Bij esports wedstrijden van FIFA doet PSV het nog niet bepaald goed, voor LoL hebben ze daarom een team met ervaring samengesteld. PSV heeft onder andere ADC Kitty (ex-Defusekids) en de internationale sterspeler Furuy aangetrokken.

Ondanks dat LoL niks met voetbal te maken heeft, is PSV wel van mening dat het bij de club past „Het is ook aan ons om de juiste content te maken en invulling te geven aan de interesse van onze achterban.”. PSV hoop door deelname aan de LoL Dutch League een relevant sport merk te worden voor wat oudere kinderen en jong volwassen.

De LoL Dutch League gaat morgen, 21 januari, van start. Behalve PSV doen ook Defusekids, mCon, Echoo ZUlu, Dynasty en THRILL aan deze competitie mee.

Mobiele versie afsluiten