Site pictogram 36.nl

Ripple blockchain steeds populairder bij banken

De Ripple blockchain was in het nieuws deze week. Inderdaad, niet slechts de Ripple munt maar de Ripple blockchain. Want net zo belangrijk als de opkomst van cryptomunten wereldwijd is de gebruikte technologie. Deze blockchain zorgt dat financiële transacties op een veilige, snelle en goedkope manier worden afgehandeld.

De Ripple blockchain in het nieuws

Die blockchain is dus de basis onder het vertrouwen in een digitale munt. En waar de financiële wereld vaak achterdochtig reageert op cryptocurrency, heeft Ripple juist de banken aan zich gebonden. Deze week waren er twee aankondigingen die dit bevestigden:

Wat betekent het vertrouwen in de Ripple blockchain voor de Ripple koers?

We zagen na deze aankondigingen dat de Ripple koers een stijgende lijn pakte. Dat is positief, en met name de laatst aankondiging rondom Western Union kon wel eens belangrijk blijken. Waar veel andere banken toch vooral de Ripple blockchain gebruiken, betekent het gebruik van de xRapid service door Western Union dat er echt Ripples heen en weer worden gestuurd voor internationale overboekingen. Een belangrijke ontwikkeling die waarschijnlijk op langere termijn een positief effect heeft op de Ripple koersontwikkeling.

Mobiele versie afsluiten