Site pictogram 36.nl

Ripple boekt nieuwe winst nadat Santander gebruik maakt van de munt

Gisteren wist de Ripple te profiteren van de groei van de Bitcoin. De munt wist eindelijk boven de $ 0,50 uit te komen. Een positieve ontwikkeling, maar dit was nog niet het einde van de groei. Vandaag werd bekend dat Santander een nieuwe blockchain betalings app lanceert op basis van Ripple technologie.

Als gevolg van deze lancering groeide de munt opnieuw 4%. Waardoor de koers op dit moment van schrijven op $ 0,67. De $ 0,50 is niet alleen uitzicht, maar het lijkt erop dat de munt richting de $ 0,70 gaat groeien. Een positieve ontwikkeling nadat de munt alleen maar dag in dag uit wist weg te zakken in koerswaarde.

Marktwaarde op hoogste niveau sinds half maart

Ripple heeft nog steeds de positie derde grootste cryptomunt in handen. Vrijdag is net als donderdag voor de meeste cryptomunten een positieve dag. Toch doorstaat Ripple verspreid over beide dagen de grootste groei. In totaal wist de munt ruim 20% in waarde te stijgen. De munt heeft nu een totale marktwaarde van $ 25 miljard. Dit bedrag werd niet meer gezien sinds half maart.

Naast het positieve nieuws over de Santander app lijkt er ook veel interesse uit Azië te zijn in Ripple. Zuid-Korea investeerde bijna 47% in Ripple de afgelopen 2 dagen. Binnen 24 uur tijd werd er voor $ 1,4 miljard aan Ripple munten verhandeld in Zuid-Korea.

Santander App maakt alleen gebruik van technologie

Toch maakt de Santander app geen gebruik van de Ripple munt zelf. De betaalapp maakt alleen gebruik van de technologie die door Ripple is ontwikkeld. De app is vandaag live gegaan en daardoor kwam het nieuws naar buiten. Het zou kunnen dat beleggers denken dat de munt echt gebruikt wordt, maar dit is niet het geval.

Een andere reden van de stijging kan natuurlijk liggen bij het feit dat de Bitcoin het op dit moment weer goed doet. Voor veel beleggers is een Bitcoin munt kopen vanwege de hoge koers niet meer mogelijk. Ze wijken daarom af naar alternatieven zoals de Ripple. Deze munt is betaalbaar en heeft absoluut nog een mooi toekomstperspectief.

Sommige denken zelfs dat op de lange termijn de munt een betere investering is dan Ethereum. Vooral omdat de techniek van Ripple al door zoveel bedrijven gebruikt wordt. Iets wat bij Ethereum nog niet het geval is.

Mobiele versie afsluiten