Site pictogram 36.nl

Ripple boven de 300 dollar binnen 3 jaar?

Komt de koers van de Ripple boven de 300 dollar te liggen in de komende 3 jaar? Volgen deze Ripple prijs analyse wel. Al ben ik natuurlijk enthousiast over de Ripple, ik weet niet of dit de waarheid is. Maar wel is het nuttig om te kijken hoe analisten tot hun conclusie komen. Om vervolgens zelf te bepalen of we ze geloven of niet. Want een Ripple boven de 300 dollar is natuurlijk wel een mooi vooruitzicht.

Hoe komt de analist tot de inschatting dat de Ripple boven de 300 dollar stijgt?

Het eerste dat je doet als je zo’n analyse tegenkomt, is kijken wie hem heeft gemaakt. Is dat je ietwat wazige buurman? Die recent nog 10.000 euro verloor aan een investering in een machine die beton omzet in goud? Dan is het wellicht goed om je twijfels te hebben. En toegegeven, de naam Esoteric trading solutions (die met deze prognose komen) wekt ook niet direct vertrouwen. Alsof je je beleggingsadviezen uit tarotkaarten haalt, zoiets. Maar de dame achter dit adviesclubje – de Australische Susie Crew – heeft wel degelijk een master in finance en 20 jaar financieel beleggingsadvies achter haar naam staan en komt met een gedegen analyse van het probleem dat Ripple met de XRP wil oplossen. Dus ook al klinkt de naam van haar adviesclub naar tarotleggers en ziet de dame in kwestie eruit alsof ze fulltime in haar kruidentuintje verblijft, check toch even haar verhaal.

Waarom denkt zijn dat de Ripple boven de 300 dollar stijgt?

Interessant is dat ze de internationale Swift dienstverlening als uitgangspunt neemt. Dat is een inmiddels wat gedateerd internationaal betalingssysteem. Het grootste probleem erbij is dat betalingen traag gaan en dat banken daarom genoodzaakt zijn om grote bedragen voor deze betalingen te reserveren op zogeheten Nostro en Vostro accounts. Geld dat dus niet beschikbaar is om andere nuttige zaken mee te doen. Omdat Ripple met zijn XRP munt hier een oplossing voor heeft – internationale overboekingen kunnen in een tijdbestek van secondes worden uitgevoerd – kwantificeert ze de Ripple waarde door ervan uit te gaan dat de Ripple diensten voor banken een enorme waarde vertegenwoordigen die we uiteindelijk terug gaan zien in de koers van de XRP. Zelfs als die XRP niet voor alle Ripple diensten wordt gebruikt, zoals nu nog het geval is.

Een interessant analyse die je hoe dan ook meer inzicht geeft in de problemen van internationaal betalingsverkeer en de manier waarop Ripple daar een oplossing voor heeft. Hopelijk heeft ze gelijk en komt over een jaar of drie de Ripple boven de 300 dollar uit. Het zou een aantal mensen zeer gelukkig maken.

Mobiele versie afsluiten