Site pictogram 36.nl

Ripple en Japanse banken: Gouden combinatie?

Is er een verband tussen de stijging van de Ripple en Japanse banken die samenwerken om RippleNet te gaan gebruiken? Het lijkt erop.

Ripple brak records deze week en begint steeds meer ‘mainstream’ te worden. Waar bij het grote publiek het lange tijd alleen over Bitcoins ging, zagen we van de week op tv bij ‘Dit was het nieuws’ de Ripple plotseling voorbijkomen. In de 40ste minuut: “Heeft iemand al Ripples?” met uiteraard een voorspelbare grap over ribbelchips. Wel constateerden we op deze site dat na de piek op $1,24 een Ripple correctie volgde.

Op het moment van schrijven is de Ripple koers zelfs weer onder de dollar uitgekomen maar als je naar de lange termijn ontwikkeling kijkt, blijft de ontwikkeling indrukwekkend. Inmiddels staat de munt qua marktkapitalisatie (munten x waarde) op de vierde plaats. Achter de Bitcoin, Ether en Bitcoin Cash.

Ripple erg populair bij Aziatische beleggers

Het valt daarbij direct op dat vooral de Aziatische markten erg enthousiast op de Ripple reageren. Een artikel in Forbes constateerde eerder deze week dat met name door de handel in dat continent de prijs zo hard stijgt. Zo stegen de handelsvolumes bij de Zuid-Koreaanse coin exchange Bithumb en Bitfinex in Hong Kong enorm. Wellicht dat dat te maken heeft met de aangekondigde samenwerking tussen Ripple en Japanse banken.

Ripple kan namelijk vergeleken worden met de bestaande dienstverlening van Western Union maar dan op basis van moderne blockchain technologie. Tegen lage kosten en razendsnel verzorgt het RippleNet blockchain overboekingen tussen internationale banken. Recent kondigden Ripple en Japanse banken aan dat een samenwerkingsverband van maar liefst 61 banken in Japan, met behulp van Ripple een pilot voor een nieuw digitaal betalingsnetwerk gaat opzetten met twee grote Zuid-Koreaanse banken (Woori Bank en Shinhan Bank). Juist die combinatie van ‘echte’ financiële transacties en een nieuwe cryptomunt maakt de Ripple voor veel beleggers een serieuze investering.

Mobiele versie afsluiten