Site pictogram 36.nl

Ripple: Het grootste risico voor de cryptomarkt is regulering

Senior Vice president van Ripple laat weten dat het grootste risico voor de cryptomarkt op dit moment regulering is. Ripple zou er al op aan het voorbereiden zijn dat de regulering er op ten duur echt aankomt. Om hierop voor te bereiden is er een compleet team samengesteld dat zich hier nu al mee bezig houdt. Dit team moet ervoor zorgen dat het klanten zo goed mogelijk begeleid worden bij een potentiële regulering.

Ripple heeft inmiddels 1.000 klanten uit de financiële wereld. Met hun speciale team willen ze laten zien dat regulering voor Ripple geen probleem zal zijn. Het mag straks geen problemen gaan veroorzaken want het team zorgt ervoor dat de munt erop voorbereid is. In de komende twee jaar wil het bedrijf grote stappen gaan zetten. Ze willen hierin niet gehinderd gaan worden als de cryptomarkt ineens gereguleerd wordt.

Ripple heeft drie rechtszaken aan z’n broek hangen

Eén van de problemen waar Ripple op dit moment tegen aanloopt is of de munt een officiële belegging in een bedrijf is. Dit wordt in het Engels ook wel een Security genoemd. Een aantal beleggers zouden de cryptomunt aangeklaagd hebben voor inkomensverlies als officiële belegging. In het verleden liepen Bitcoin en Ethereum hier ook al tegenaan. De rechter deed uiteindelijk uitspraak in het voordeel van de cryptomunten. Het is de vraag wat er met Ripple gaat gebeuren vooral gezien de munt anders is ingesteld dan Ethereum en Bitcoin.

Ripple verwacht echter geen problemen met de rechtszaken. Ze verwachten dat de rechter de munt hetzelfde ziet als de Bitcoin en Ethereum. Een cryptomunt waar het bedrijf zelf qua bedrijfsvoering geen invloed op kan uitoefenen. De Ripple zou namelijk ook draaien als het bedrijf Ripple niet zou bestaan. Net als de Bitcoin en Ethereum die niet afhankelijk zijn van winstcijfers. Toch heeft Ripple een specialist in de arm genomen om dit te bewijzen. Ripple wil hiermee o.a. laten zien dat regulering geen gevaar gaat zijn voor de cryptomunt.

Mobiele versie afsluiten