Site pictogram 36.nl

Ripple in Japan steeds populairder

De populariteit van Ripple in Japan neemt toe. Er zijn al veel banken in Japan die gebruik maken van Ripple. Deze week deed de bestuursvoorzitter van SBI Holdings (en CEO van de SBI Group) een duit in het zakje door enthousiast zijn geloof in de Ripple uit te spreken. Yoshitaka Kitao deed niets minder dan de XRP – de Ripple munt – neerzetten als de potentiële toekomstige standaard voor het betalingsverkeer.

Kitao al lang betrokken bij Ripple in Japan

Kitao gaat niet over een nacht ijs. Hij volgt de XRP ontwikkeling sinds januari 2016. Hij gaf al eerder aan dat in zijn ogen de XRP de enige in de praktijk bewezen oplossing is om banktransacties werkelijk te verbeteren:

“Surveying the market, Ripple was the only company that has delivered battle-tested enterprise solutions and global bank customer traction, including commercial deals with top banks already signed in Asia Pacific. Distributed financial technology is undoubtedly transforming financial infrastructure and we’re excited to drive its adoption throughout Asia,” (SBI Holdings chairman Yoshitaka Kitao over Ripple)

Groot eco-systeem van Ripple in Japan

Ripple heeft volgens Kitao een efficiënter platform en ecosystem ontwikkeld voor internationale banktransacties. SBI Holdings is onder andere betrokken geweest bij het in gebruik nemen van de Ripple door Zuid-Koreaanse banken. Onder andere Kookmin en Shinhan gebruiken het voor het afhandelen van internationale betalingen. Een kritische noot is wel op zijn plaats om de opmerkingen van Kitao op waarde te chatten. SBI Holdings heeft eerder al geïnvesteerd in Ripple. Ook runt het onder de naam SBI Virtual Currencies een cryptocurrency beurs, waarop vooralsnog alleen de XRP wordt verhandeld. Dat maakt de opmerkingen geen onzin en Ripple in Japan is wel degelijk in hot topic. Zolang we maar beseffen dat Kitao ook een eigen belang heeft in het succes van de Ripple.

Japan Blockchain Conference

Kitao gaf zijn visie op Ripple overigens in het kader van Japan Blockchain Conference die 27 juni 2018 in Tokyo is gehouden. Er waren meer dan 100 internationale cryptocurrency experts, blockchain bedrijven en daaraan gerelateerde organisaties. Het event werd bezocht door zo’n 10.000 geïnteresseerden.

Mobiele versie afsluiten