Site pictogram 36.nl

Ripple is enige munt die stijgt

Vandaag is er een waar bloedbad op de cryptomarkt. Alle cryptomunten staan in het rood en de Bitcoin verliest opnieuw fors in waarde. Een gebrek aan volume bij de Bitcoin zou de val veroorzaakt hebben. Tot nu toe was de val al goed voor een verlies van $ 30 miljard. Toch is er één klein lichtpuntje en dat is Ripple.

Ripple is de afgelopen weken niet bepaalt positief in het nieuws gekomen. Het bedrijf achter de munt presteert uitstekend, maar de cryptomunt blijft corrigeren. Toch toont de munt als enige nog groene cijfers vandaag. Het is de vraag voor hoe lang nog want de munt zou uiteindelijk als nog kunnen corrigeren.

Op dit moment van schrijven staat de koers van Ripple op $ 0,44. Dit is een winst van 1,94%. Dit is wel even een heel ander teken dat cryptomunten zoals de Bitcoin en Ethereum op dit moment doen. Gisteren schommelde de koers nog een stuk lager namelijk rond de $ 0,42 en $ 0,43. Het zou goed kunnen dat beleggers de koers niet onder de $ 0,40 willen laten zakken. Zodat de koers ieder geval hoger staat dan een jaar geleden.

Ripple profiteert mogelijk van verliezen altmunten

De meeste altmunten verloren vandaag flink wat geld. Het zou kunnen dat Ripple hiervan profiteert. Beleggers die hun munten verkopen gaan op zoek naar alternatieven. Een alternatief wordt vaak gezocht bij grote stabiele munten zoals Ethereum en Bitcoin. Gezien deze ook in het rood staat lijkt de Ripple een mooi alternatief.

Een extra voordeel is dat Ripple mogelijk profiteert van de laatste nieuwsberichten uit Zuid-Korea. Zuid-Korea gaat dit jaar nog de markt legaliseren en openbreken voor het grote publiek. De verwachting is dat er flink wat meer geld de markt opstoomt door legalisering. Ripple is een populaire munt in Zuid-Korea. Vooral omdat de munt veel potentie heeft en nog relatief weinig geld kost. Beleggers die de boot hierbij niet willen mislopen profiteren nu van de lage koers door Ripple munten te kopen.

Mobiele versie afsluiten