Site pictogram 36.nl

Ripple koers schiet door alle plafonds met $ 0,83

Op dit moment van schrijven is de Ripple koers alleen vandaag al met 80,56% in waarde gestegen. De munt lijkt alles op alles gezet te hebben om binnen een kort tijdsbestek de $ 1 te bereiken. De munt staat op dit moment van schrijven zelfs op $ 0,83. Terwijl gisteren nog de $ 0,50 met moeite gehaald werd.

Terwijl er veel gesproken wordt over de prijs stijgingen van de Bitcoin lijkt die van de Ripple nog wel een stuk indrukwekkender. Gisteren voorspelde analisten voorzichtig dat de munt mogelijk vandaag de $ 0,60 of misschien $ 0,65 zou halen. Daar ging de munt heel hard overheen met een koerswaarde van $ 0,83.

De Ripple gaat door het dak sinds deze week bekend geworden is dat Japan en Zuid-Korea voor hun banken het systeem van Ripple gaat gebruiken. Dit nieuws zorgde voor veel opwinding onder de ondernemers die direct besloten te investeren. Uit het niets leek de Ripple van $ 0,25 te stijgen naar $ 0,83. Veel beleggers zagen het zelfs niet aankomen en stapten misschien wel te laat in.

Volgens de CoinMarketCap die de waarde van alle cryptomunten bijhoudt is Ripple $ 34 biljoen waard. De munt springt hiermee over Bitcoin Cash heen en neemt de 3e positie als grootste cryptomunt. De enige munt die ze nog voor zich hebben is Ethereum, maar als de prijs dit jaar nog naar $ 2 stijgt is de kans groot dat ze naar de tweede plek stijgen.

Voor het eerst in maanden zit de Ripple munt in de lift

Beleggers in de Ripple hebben er heel lang op moeten wachten voor de munt ging stijgen. Maanden lang kwakkelde de munt tussen de $ 0,20 en $ 0,30. Af en toe dook de munt onder de $ 0,20 om daar wel weer uit te komen. Maar sinds 12 december is het eindelijk raak en zit de koers in de lift.

Mogelijk heeft Ripple profijt van twee dingen. Als eerste heeft de munt profijt van het feit dat de Bitcoin enorm in waarde gestegen is. De cryptomunt is nu bekend bij het grote publiek. Dit betekend dat steeds meer mensen bekend raken met het beleggen in cryptomunten. Het gevolg is dat ze op zoek gaan naar alternatieven die goedkoper zijn om in te beleggen. De Ripple is goed te doen met op dit moment nog geen dollar per munt.

Daar komt dan nog het positieve nieuws van de Aziatische markt bij en ineens wil iedereen in Azië de Ripple hebben. Azië is de grootste markt voor cryptomunten en daardoor zien we vooral in de nacht de munt snel in waarde stijgen. Eindelijk maakt de Ripple winst en dit zal een opluchting zijn voor de vele beleggers die er al een tijd geld in gestoken hebben.

Verwachting is dat de Ripple gaat corrigeren

Ondanks de enorme bijna niet voorspelde prijsstijging moet de munt straks wel gaan corrigeren. De munt is zo enorm gestegen dat de koers uitgeput raakt. Analisten zien dat de munt straks wel moet corrigeren om gezond te blijven. Een correctie zou er zelfs voor kunnen zorgen dat de munt naar $ 0,50 zakt.

Maar de enorme vraag naar de Ripple kan ervoor zorgen dat de munt maar in waarde blijft stijgen. Het zou zelfs mogelijk zijn dat binnenkort een psychologisch record wordt verbroken als de munt de $ 1 aantikt. Mocht dit gaan gebeuren dan is een correctie pas echt onvermijdelijk.

Mobiele versie afsluiten