Site pictogram 36.nl

Ripple krijgt een nieuwe rechtszaak die beweert dat Ripple een Security is

Er is voor de derde keer dit jaar een rechtszaak gestart tegen Ripple. Met de rechtszaak willen de beleggers aantonen dat de Ripple een Security is. Dit wil zeggen dat de munt beschermd en legaal is. Dit komt doordat het een specifiek product is waarin belegt is. Het is geen cryptomunt, maar een beleggingsproduct volgens de rechtszaak die aangespannen wordt. Het geld dat de munt namelijk opbrengt wordt gebruikt in het bouwen van een product voor banken. Dit zou volgens de beleggers een sterke zaak maken dat Ripple een Security is.

Er zouden in totaal 25 mensen een aanklacht ingediend hebben die samen tot de rechtszaak in Californië gaan zorgen. Eerder werden er al vergelijkbare rechtszaken aangespannen tegen de Bitcoin. Dit werd eerder telkens verloren en er werd besloten dat Bitcoin geen security is. Alleen bij Ripple ligt het anders omdat het hier wel degelijk om een bedrijf en product gaat. Dit menen de beleggers in ieder geval die de rechtszaak aanspannen.

Beleggers willen financiële compensatie van Ripple

De reden waarom de rechtszaak gestart wordt? Beleggers willen graag een financiële compensatie als officiële belegger in de Ripple. Ze willen de compensatie voor de enorme prijsdaling die begin dit jaar plaatsvond. In de rechtszaak wordt zelfs beweerd dat Ripple invloed zou uitoefenen op de koers. De beleggers zouden door toedoen van het bedrijf schade opgelopen hebben en die willen ze verhalen.

De claim komt niet lang nadat er nog twee claims zijn ingediend bij de rechtbank tegen Ripple. Ripple zou al een advocaat aangesteld hebben die gespecialiseerd is in security’s om aan te tonen dat ze dit niet zijn. Het is nog onzeker of de advocaat in alle drie de rechtszaken in actie komt.

Ripple behoudt zichzelf van verder commentaar met betrekking tot de rechtszaken die worden aangespannen tegen het bedrijf.

Mobiele versie afsluiten