Site pictogram 36.nl

Ripple blijft stijgen: marktwaarde kort hoger dan Ethereum

De Ripple koers bereikt vandaag voor de derde dag op rij opnieuw een hoogtepunt. Op dit moment van schrijven wordt de Ripple verhandeld voor $ 1,63. Dit is een record die nog nooit eerder verbroken is. De munt wist opnieuw een mega winst te maken en staat op 29,32% voor alleen vandaag.

Aan het begin van de dag was Ethereum nog niet in waarde gestegen en ging de Ripple ineens hard. Als gevolg oversteeg Ripple ineens een paar uur lang Ethereum als tweede grote cryptomunt ter wereld. Heel even werd het de onttroning van de grote cryptomunten genoemd. Sommige experts denken dat Ethereum het eerste slachtoffer zou zijn en de volgende de Bitcoin zelf.

Ripple stond heel even op een totale marktwaarde van 73 miljard dollar. Op dit moment ligt de totale marktwaarde iets lager en staat de Ethereum weer bovenaan. Dit komt door de totale marktwaarde van Ethereum. Toch moet Ethereum vrezen dat ze deze plek binnenkort definitief moeten afstaan aan Ripple. De munt lijkt een enorme opmars te maken in de afgelopen dagen.

De Westerse markt begint Ripple te ontdekken

In het begin steeg de Ripple vooral in de nacht. Dit kwam door de enorme interesse vanuit de Aziatische markt. Op dit moment van schrijven wordt er ook veel gehandeld in het westen in Ripples. De munt komt steeds meer in het nieuws nu het qua totale marktwaarde zelfs even de Ethereum munt oversteeg.

Eén van de grootste pluspunten aan de Ripple is dat de munt nu nog relatief betaalbaar is. Zo is het ook voor de gewone belegger haalbaar om munten te kopen. Vooral met het oog op de toekomst. De Ethereum munt stond vorig jaar bijvoorbeeld ook nog rond de paar euro en gaat nu richting de $ 1.000. Met de Ripple zou het in 2018 wellicht ook heel hard kunnen gaan.

Ripple behaalt bizarre groeicijfers

Het afgelopen jaar wist de Ripple 5.000% meer waard te worden. De afgelopen week alleen al boekten de munt nog 61% winst. Het is op dit moment zelfs de snelst groeiende cryptomunt. Alle andere munten uit de top 20 hadden juist moeite om hun hoofd boven water te houden.

De oorzaak ligt onder andere bij het nieuws dat een grote Japanse creditcardmaatschappij besloten heeft om gebruik te maken van de techniek achter Ripple. Daarnaast schreven we afgelopen weekend over andere Japanse banken die deals hebben gesloten met Ripple. Het zijn slechts enkele van de 100 banken die zich op dit moment bij Ripple heeft aangesloten. Als gevolg van het nieuws vloog de koers deze week naar verschillende nieuwe records.

Mobiele versie afsluiten