Site pictogram 36.nl

Ripple start nieuwe rally cryptomarkt

Gisteren wist Ripple nog naar een nieuw hoogtepunt te klimmen van $ 0,70. Een nieuwe barrière werd hiermee verbroken. Er werd al gezegd dat als de munt dit wist vol te houden gisteravond er een nieuw hoogtepunt van $ 0,80 inzat. Maar de rally ging vandaag zelfs nog verder dan verwacht. De munt wist naar $ 0,865 te klimmen op dit moment van schrijven. Een winst van ruim 10%.

Toch is de $ 0,865 niet het hoogste punt dat we vandaag gezien hebben bij de Ripple. Bij Bitstamp zagen we namelijk even dat de munt voor $ 0,87 werd verhandeld en richting de $ 0,90 kroop. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn voor de munt ook hier overheen gaat.

Doordat de Ripple eindelijk weer in waarde begint te stijgen weet hij ook z’n marktaandeel te verstevigen in de cryptomarkt. Met $ 33 miljard heeft de Ripple de derde positie stevig in handen. Door de stijging lijkt Bitcoin wat te moeten inleveren op Ripple. Lange tijd had de munt een marktaandeel van 34%. Dit marktaandeel dook vandaag naar 38,6% nu de Ripple, maar ook andere altmunten beter presteren.

Ripple is de leider van de groene cijfers

Vandaag worden er vooral veel groene cijfers geboekt. De Ripple lijkt de absolute leider te zijn, maar ook andere altmunten doen het vandaag niet slecht. Bitcoin Cash lijkt ook een flinke stijging door te maken en boekt 11,68%. Dit is nog hoger dan de Ripple op dit moment. Dit munt pakt daarmee een koers van $ 1086.

Een andere altmunt die flink meeprofiteert van de groei van Ripple is Ethereum. De munt doet het ook al een paar dagen goed en boekt gemiddeld 3 tot 4% winst per dag. Vandaag staat de munt met 3% op $ 588 en lijkt de $ 600 langzaam dichterbij te komen. Een uitstekende ontwikkeling als je bedenkt dat de munt op 1 april nog onder de $ 400 stond.

De laatste die het rijtje uitstekend afsluit is de Litecoin. De munt is gestegen naar $ 150 en boekt een winst van 2,54%. Kortom er zijn vooral groene cijfers te zijn op de vrijdag. Slechts 8 cryptomunten uit de top 100 wisten een rood cijfer te boeken. De dichtstbijzijnde was de nummer 25 uit de lijst Ontology met een verlies van 0,12%. De kans is groot dat je misschien nog nooit eerder van de munt gehoord hebt.

Mobiele versie afsluiten