Site pictogram 36.nl

Ripple stijgt hard en verbreekt nieuwe records

Het effect van de Bitcoin heeft ook een uitstekend effect op de totale cryptomarkt. Doordat de Bitcoin koers blijft stijgen en records verbreken gaan beleggers op zoek naar alternatieven. Alternatieven die misschien net als de Bitcoin ineens miljoenen euro’s waard kunnen worden. Als ze op zoek zijn naar een investering van een paar cent, dan komen ze al snel uit bij de Ripple.

Dit heeft de cryptomunt dan ook geweten want de munt wist voor de tweede dag op rij enorm in waarde te stijgen. Binnen 24 uur tijd wist de cryptomunt zelfs 84% in waarde te stijgen. Door de enorme vraag naar Ripple munten stijgt de cryptomunt naar de 4e positie als grootste cryptomunt ter wereld. De totale waarde van de cryptomunt ligt nu op $ 18 biljoen.

Vierentwintig uur geleden stond de Ripple koers nog maar op $ 0,27. Begin van de ochtend wist de koers te stijgen naar $ 0,51. Een enorme stijging van 84 procent. Op dit moment van schrijven is de Ripple koers wel iets gecorriceerd en staat de koers nog op $ 0,46.

Ripple is qua concept anders dan andere cryptomuten

Ripple heeft een eigen munt, maar de opbrengst van de munt wordt voor een betaalsysteem gebruikt genaamd RippleNet. Dit systeem moet transacties van cryptomunten optimaliseren. Het gaat hierbij om transacties van andere munten naar cryptomunten. Voor dit systeem werkt Ripple samen met banken en financiële instellingen om transfers tegen lage kosten mogelijk te maken.

Een transactie met Ripple kan binnen vier seconden plaatsvinden. De transacties kunnen ook wereldwijd uitgevoerd worden. Je kan bijvoorbeeld met Ripple binnen vier seconden vijftig euro overmaken naar iemand in Italië. Dit is een stuk sneller dan de huidige transacties via IBAN.

Waarom is de Ripple nu zo hard in waarde gestegen?

De afgelopen 24 uur werd bekend gemaakt dat de Japanse en Zuid-Koreaanse banken een test gaan doen om Ripple te gebruiken voor transacties. Dit zorgde er direct voor dat de Aziatische markt reageerde door Ripples te kopen.

Naast positief nieuws uit de Aziatische markt is de complete markt op hol geslagen. Er wordt door de komst in Bitcoin Futures veel meer gezocht op mogelijke cryptomunten om in te investeren. Dit wereldwijde transacties in cryptomunten is toegenomen en de Ripple profiteert hiervan.

Wat zijn de verwachtingen van Ripple?

De Ripple heeft eindelijk het punt doorbroken waar de munt steeds op bleef hangen. Dit is namelijk de $ 0,34. De munt wist direct door te schieten en bereikten zelfs de $ 0,52. Dit is een officieel nieuw record voor de munt.

Nadat het record behaald was is er even spraken van een correctie. Analisten verwachten niet dat de munt binnenkort weer onder de $ 0,40 gaat zakken. Zeer waarschijnlijk gaat de koers weer omhoog terug richting de $ 0,50. De prijs kan zelfs nog hoger gaan stijgen dan het vorige record.

Volgens sommige analisten zou het kunnen dat de Ripple koers een nieuw hoogtepunt in gedachten heeft. De koers zou zich gaan richten op $ 0,60 tot $ 0,62. Het is wel belangrijk dat de Ripple koers boven de $ 0,40 afsluit om de stijgende lijn door te zetten.

Mobiele versie afsluiten