Site pictogram 36.nl

Ripple verbreekt psychologische $ 1 grens

Vandaag is het eigenlijk een beetje een zwarte dag voor alle cryptomunten. Eigenlijk staan alle munten op verlies behalve de Ripple. Het lijkt er bijna op dat alle beleggers er massaal voor kiezen om nu in de Ripple te investeren.

De munt staat op dit moment van schrijven op een spectaculaire winst van $ 1,03 en 44,79%. Opnieuw vliegt de Ripple koers na een periode van stabiliteit door het plafond heen. De psychologische grens van $ 1 is eindelijk verbroken en de munt staat er weer eens ontzettend goed voor.

Voor de Ripple is het absoluut een mijlpaal dat de munt de $ 1 grens voorbij is. Dit is voor de altmunt eigenlijk net zo bijzonder als het passeren van de $ 10.000 grens van de Bitcoin. Of straks misschien het passeren van de $ 1.000 voor Ethereum. Voor het eerst in de historie van Ripple staat de munt boven de $ 1 grens.

Het heeft lang geduurd voordat de Ripple dit niveau wist te bereiken

In mei was de laatste grote prijsstijging voor de Ripple. De munt steeg eindelijk naar de $ 0,30. Het duurde vervolgens nog maanden voordat de munt de stijging kon doorpakken. Eigenlijk pas deze maand verbrak de munt record na record. Op dit moment is officieel het record $ 1,06. Na het bereiken van het record dook de munt even onder de $ 1, maar op dit moment van schrijven staat de koers er alweer boven.

De prijsstijging is volgens analisten vooral te danken aan de Aziatische markt. De Aziatische markt lijkt flink te investeren vooral omdat ze op zoek zijn naar alternatieve munten voor de Bitcoin. Vooral nu de Bitcoin in prijs daalt zijn ze op zoek naar een alternatieve munt waar nog rek in zit.

Het grootste deel van de prijsstijging komt voort uit Zuid-Korea. In dit land werden de afgelopen 24 uur ongeveer 25% meer Ripples verkocht. In Hong Kong was er een aandeel van 10 procent meer Ripple verkopen. De kans is dus groot dat de Ripple vannacht als de beurzen weer opengaan opnieuw gaat stijgen.

Indrukwekkende cijfers voor de Ripple

De Ripple staat opnieuw voor indrukwekkende cijfers. De afgelopen 24 uur wist de munt 44,79% in waarde stijgen. De munt is op weekbasis zelfs 84% meer waard geworden. De totale marktwaarde van de Ripple ligt ook op een hoogtepunt. De marktwaarde ligt op 41 miljard dollar. Dit is nog nooit eerder voorgekomen bij de Ripple.

De cijfers van de Ripple zijn op dit moment misschien zelfs indrukwekkender dan de uitgeputte Bitcoin koers. Het is niet zo heel vreemd dat beleggers ervoor kiezen om hier hun geld weg te halen en in de Ripple te stoppen. Nieuwe prijs analyses tonen aan dat de $ 1 een grens is waar de munt overheen moest. Nu de munt er duidelijk overheen is zou binnen een kort termijn de $ 1,25 bereikt kunnen worden.

De Aziatische markt begint inmiddels weer open te gaan en de Aziaten lijken opnieuw gek te worden van de Ripple. Vooral nadat grote Aziatische banken o.a. in Japan aangekondigd hebben de Ripple in hun netwerk te gaan gebruiken. Na dit nieuws lijkt iedereen in het Aziatische deel van de wereld de Ripple te willen bezitten.

Mobiele versie afsluiten