Site pictogram 36.nl

Ripple verliest fors en Ethereum blijft met moeite overeind

Door het grote verlies van de Bitcoin worden andere cryptomunten massaal meegetrokken. De verwachting van verschillende analisten is dan ook dat als de Bitcoin weer in waarde gaat stijgen de rest vanzelf meegaat. Maar tot die tijd vallen er grote slachtoffers bij Ripple en Ethereum.

Ripple wist zelfs vandaag een verlies van ruim 14% te melden. Door de verliezen van de afgelopen week lukt het de munt niet meer langer om boven de $ 1 grens te blijven. Deze psychologische grens werd doorbroken en de koers wordt op dit moment van schrijven verhandeld rond de $ 0,97. Er lijkt echt helemaal niets meer over te zijn van de eens zo hoge stand begin januari. Toen stond de munt op bijna $ 4.

Ethereum is opvallend genoeg de enige cryptomunt die vandaag een klein teken van leven geeft. De munt heeft een koers van $ 1134 en een kleine winst van 0,84%. Toch is deze munt ook alweer flink onderuit gegaan deze week. De munt wist eerst nog de $ 1350 aan te tikken, maar wist niet door te pakken tot een winst. De munt heeft het er blijkbaar moeilijk mee dat de Bitcoin en andere top 10 cryptomunten onderuit gaan.

Voor Ethereum is er wel hoop

Ondanks dat het op dit moment gewoon niet goed gaat met alle cryptomunten in de top 10 is er nog wel hoop voor Ethereum. Het is belangrijk dat de munt op dit moment in het heetst van de strijdt overeind blijft staan. Ondanks dat de winst klein is ziet het er wel naar uit dat het de enige cryptomunt in de plus is. Dit is natuurlijk al positief, maar er is nog meer positief nieuws over de munt te melden.

De support lijn van de Ethereum munt lag eerst op $ 1.000. Dit is nu verschoven naar $ 1.110. Het lijkt er dus op dat Ethereum op de korte termijn niet onder de $ 1.000 gaat zakken zoals andere cryptomunten wel door hun psychische grens heen schieten.

Daar komt nog eens bij dat er in eerste instantie een grens zichtbaar was van $ 1.130. De munt zou hier lastig over heengaan. Maar op dit moment van schrijven is Ethereum hier al voorbij. Dit zou in de toekomst kunnen betekenen dat Ethereum richting de $ 1.200 kan gaan. Voor veel cryptomunten zou dit even een fijne oppepper zijn. Vooral nu de cryptomunten er op dit moment even slecht voorstaan.

Wat gaat er in de toekomst gebeuren?

De verwachting is nog steeds dat het angst is over alle onduidelijkheid rondom regeltjes bij cryptomunten. De verwachting is dat we in de toekomst straks wel een verbetering gaan zien. Als er straks duidelijk wordt wat de nieuwe regels gaan worden, dan kunnen de munten weer vooruit gaan met hun koers. Tot die tijd is het even kommer en kwel. Aan de andere kant kan dit ook een moment zijn om juist te gaan kopen.

Mobiele versie afsluiten