Site pictogram 36.nl

Goed nieuws voor Ripple: steeds meer XRP gebruik

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de XRP en dat kon wel eens goed nieuws betekenen voor de Ripple koers. Die was de laatste tijd wat minder beweeglijk. De Ripple kabbelt sinds half februari rond de dollar. Maar is dit stilte voor de storm? Want ondanks de rust gebeurt er een hoop met deze cryptomunt.

Er zijn zelfs mensen die op internet suggereren dat het een tijd wordt voor een Ripple IPO. Waarbij de vraag zich direct aandient wat dat zou betekenen voor de koers van de XRP, de Ripple munt. Maar laten we niet op zaken vooruitlopen en eerst eens kijken welk nieuws er is te melden van het Ripple front.

XRP gebruik door serieuze banken en dienstverleners

Er is namelijk nieuws. Waar ik laatst al voorbeelden noemde van financiële dienstverleners die niet alleen op de Ripple blockchain aansluiten maar ook daadwerkelijk de XRP gaan gebruiken, lijkt dat aanstekelijk te werken. Deze week was er een nieuwe aankondiging van een financiële serviceprovider die de Ripple gaat gebruiken, FLEETCOR.

Dat is een wereldwijd opererende onafhankelijke aanbieder van tankpassen en betalingsdiensten. Het bedrijf faciliteert ruim 500.000 rekeningen met miljoenen pashouders in Noord-Amerika, Europa, Afrika en Azië. Klanten zijn grote oliemaatschappijen als Shell (in Nederland kennen we het bedrijf van de euroShell tankpas), maar ook onafhankelijke pomphouders met één tankstation. En FLEETCOR gaat dus voor internationale betalingen de xRapid dienst van Ripple gebruiken. Die xRapid dienst gebruikt – anders dan de overige Ripple diensten – de XRP als interne coin voor de transacties.

Overigens kan het zijn dat je ook de naam Cambridge Global Payments hoort als nieuwe XRP gebruiker. Dat is namelijk het payments bedrijf dat de betalingen technisch verzorgt voor FLEETCOR. Naast deze nieuwe klant van xRapid zijn er al vijf andere actieve XRP gebruikers: Cuallix, MoneyGram, IDT Corporation, Mercury FX en Western Union.

XRP op Coinbase? Nog even geduld

Overigens blijven er beleggers op fora speculeren over een Ripple introductie op Coinbase. Veel mensen mikten daarbij op eind februari. Maar die datum is inmiddels ruimschoots gepasseerd en op Coinbase kun je nog steeds geen Ripples (sorry, XRP’s) verhandelen. Het zal er ooit wel van komen en voor de Ripple koers is de verhandelbaarheid natuurlijk erg belangrijk. Maar nog even geduld hebben dus.

Mobiele versie afsluiten