Site pictogram 36.nl

Saxo Bank verwacht een positief tweede kwartaal cryptomarkt

De Deense bank Saxo heeft zich opnieuw positief uitgelaten over cryptomunten. Ze verwachten in het tweede kwartaal van 2018 een nieuwe groei voor de markt. Een opvallende uitspraak na het negatieve eerste kwartaal van de cryptomarkt.

Saxo Bank laat weten dat de cryptomarkt regelmatig in waarde toeneemt als er problemen zijn in de wereld. Bijvoorbeeld als Donald Trump dreigt om Noord-Korea te bombarderen gaat de koers omhoog. Of op het moment dat de Brexit officieel bekend werd ging de koers omhoog.

Op dit moment gaat het niet goed in de aandelenmarkt. We zien direct dat de cryptomarkt hierop reageert. Saxo Bank denk dat de problemen op de gewone aandelenmarkt niet snel verholpen gaan zijn. Dit moet uiteindelijk nieuwe beleggers voor de cryptomarkt gaan trekken. Helemaal als deze markt wel een stijgende lijn vertoont zoals de afgelopen dagen te zien was.

Cryptomarkt nadert een nieuwe cirkel

Het eerste kwartaal stond vooral in het teken van slecht nieuws. Bijna elke dag was er wel slecht nieuws over de cryptomarkt te melden. Zoals de grootste hack uit de historie en nieuwe regulering regels uit diverse landen. De munten waren volgens Saxo Bank een negatieve cirkel terecht gekomen waar ze maar niet uit lijken te komen.

Op dit moment is er vooral veel positief nieuws te melden. Dit betekent dat de cryptomarkt een nieuwe positieve cirkel gaat betreden. Het gevolg is dat we zo meteen weer een hoop positief nieuws gaan horen. Dit zagen we de afgelopen dagen al met positieve voorspellingen over een koers die minimaal naar $ 25.000 gaat tegen het einde van het jaar. Volgens Saxo Bank kunnen deze voorspelling zomaar uitgaan kopen als de positieve cirkel betreed gaat worden.

Volgens Saxo Bank gaan we het straks niet eens een negatieve cirkel meer noemen. Het eerste kwartaal van 2018 gaat straks de geschiedenis in als een slecht begin van het nieuwe jaar. Maar uiteindelijk zal het jaar volgens de Saxo Bank positief afgesloten gaan worden.

Mobiele versie afsluiten