Site pictogram 36.nl

Scherpe daling van Litecoin te verklaren?

Is er een verklaring voor de scherpe daling van Litecoin? De munt kwam donderdag zelfs even op een niveau uit onder de 150 dollar, wat hopelijk een all-time low is voor 2018. Daarna is de munt weer wat gaan stijgen en inmiddels zijn we terug boven de 200 dollar. Wat zijn de verklaringen voor de scherpe daling van Litecoin in de afgelopen periode? We kijken er even naar. Wellicht zijn er signalen die we kunnen meenemen bij het voorspellen van de koers in de komende periode.

Scherpe daling van Litecoin in kielzog van andere altcoins

De meest gehoorde verklaring voor de stevige daling van Litecoin de afgelopen week is uiteraard dat de munt mee daalde met de stevige correctie in de cryptocurrency markt eerder deze week. En het zou ook verbazingwekkend zijn als Litecoin daar geen last van had. Zeker in vergelijking met Bitcoin zien we dat de Litecoin koersontwikkeling vaak dezelfde trends vertoont. De coins hebben ook technologische overeenkomsten en eenzelfde toepassing. Litecoin is niet voor niets ontwikkeld als een aanvulling op de Bitcoin. Dat lijkt dan ook de belangrijkste verklaring. De markt als geheel kreeg deze week een stevige dip te verwerken, en Litecoin kon zich daar niet zelfstandig aan onttrekken.

Scherpe daling van Litecoin mede door rumoer om Charlie Lee?

Toch hoeft dat niet het hele verhaal te zijn. Al eerder berichtten we op deze site over de verkoop door Charlie Lee van zijn volledige bezit aan Litecoins. Hoewel hij destijds aangaf dat hij dit over een langere periode had uitgesmeerd en de koers er op dat moment niet onder leed, kan dit natuurlijk wel het vertrouwen van Litecoin beleggers beïnvloeden. En als het dan even slechter gaat, zal een Litecoin bezitter wellicht net wat eerder besluiten te verkopen. Daarbij was Lee in januari nogmaals in het nieuws. Ditmaal betrof het zijn tijd als director of engineering bij Coinbase. Hij werkte toen ook al aan ‘zijn’ Litecoin en wordt nu beschuldigd van handel met voorkennis omdat hij in die rol invloed had op het moment waarop Coinbase de handel in Litecoin introduceerde. Lee heeft de beschuldigingen overigens met klem ontkend.

Mobiele versie afsluiten